Haven

Nieuwe Noordloods is gereed

Één van de projecten die we de afgelopen maanden met onze vrijwilligers hebben gerealiseerd is de herbouw van de Noordloods.

De bestaande loods dateerde uit de jaren 70 en werd aangetast door houtworm. Om de veiligheid te waarborgen van onze leden en de havenmeester werd de noodzaak om de loods te vervangen groot. Medio december 2019 is een wensenlijst opgesteld en aan de hand hiervan is het ontwerp gemaakt. Twee belangrijke wensen waren meer stallingsmogelijkheden voor grotere sloepen en voldoende ventilatie mogelijkheden tijdens de winterstalling.

schets-noordloods

 

Bij de herbouw is de bestaande bouwoppervlakte gehandhaaft, maar is de hoogte met 70 cm vergroot. De staalconstructie is door Ton Fransen gelast en vernuftig opgebouwd met handige hijshulpstukken en handen van vele vrijwilligers.

Onder leiding van Eric muller en Will van Hoek is samen met een team vrijwilligers de hout- en dakconstructie gebouwd. Voor het ontwerp en kleurstelling van de loods is gekozen om deze zoveel mogelijk te laten overeenkomen met de botenloods.

Met onze vrijwilligers hebben we dit project binnen 6 maanden weten te realiseren en heeft ons een besparing van ca. 50 % op de bouwkosten opgeleverd zonder afbreuk  te doen aan de duurzaamheid en de kwaliteit.

We zijn er trots op dat we binnen onze vereniging de kennis en kunde in huis hebben om de bouw van onze nieuwe opstallen in eigen beheer te kunnen ontwerpen en bouwen. De dank is groot aan alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd!

Het bouwteam

Actueel

noordloods-sloop
noordloods-bouwrijp
noordloods-fundering
noordloods-staal
noordloods-af
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: