Clubhuis Verkleind

Word jij wereldkampioen in de Dart 18?

Geplaatst op 10-02-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen
GWV De Vrijbuiter is benaderd door de Dart 18 klasse of wij kunnen helpen in de zoektocht naar zeilers met de potentie wereldkampioen in de Dart 18 te worden. Iets voor jou? Lees snel verder!
Beste Vrijbuiter,

Fantastisch dat we ons project met jullie kunnen delen en mogelijk jullie interesse wekken om in te stappen bij een ambitieus tweejarig catamaran project. We zijn op zoek naar vijf zeilers en hopelijk ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig om samen verder te praten. Helemaal onderaan hebben we concreet omschreven waar we naar op zoek zijn. Dus lees snel verder.
Ik ben Jan-Willem te Gussinklo. Al jarenlang een fanatieke wedstrijdzeiler op tal van boten. Maar altijd vooral op tweemans catamarans. 
We varen al jaren nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen op F18's en momenteel op de Dart 18, zo ook afgelopen zomer op het Comomeer in Italië.
En op die mooie plek is een plan ontstaan dat inmiddels een daadwerkelijk project is geworden: Wereldkampioen worden op de Dart 18.

Het doel
In 1995 is er voor het laatst een Nederlander wereldkampioen geworden op de Dart 18. We hebben een paar geweldige teams die steevast in de top-10 van de internationale wedstrijden eindigen. Maar helaas is het al lang niet meer gelukt om op de hoogste trede van het podium te eindigen. Gemiddeld doen er zo'n 100 boten mee met sterke teams uit Duitsland, Zwitserland en vooral Engeland en Frankrijk.

Om een kans te maken, zetten wij een twee jaar durend programma op, om in juli 2020 in topvorm aan de start te verschijnen van het WK Dart 18 in La Rochelle Frankrijk. We gaan dit doen met vier boten en het doel is dat een van deze vier boten wereldkampioen wordt.

Het team
Het team bestaat uit Gerben ter Avest en Patrick Hofman, momenteel het meest succesvolle Nederlandse team op internationale kampioenschappen. En mijzelf (mijn bemanning is naar het buitenland, dus ik ben op zoek naar iemand die bij mij aan boord wil stappen). En nog twee boten die nog helemaal ingevuld moeten worden met nieuwe zeilers, jullie dus hopelijk ;-). Met deze vier boten zullen we samen optrekken en trainen om gezamenlijk ons niveau naar het hoogste niveau te brengen voor het WK van volgend jaar.

Het traject
We hebben een route uitgestippeld om in twee seizoenen samen te trainen en wedstrijden te varen met een professionele begeleiding door een vaste coach, mogelijk aangevuld met enkele technische trainers als het team daar behoefte aan is.

Zowel Gerben, Patrick als ik hebben allemaal gezinnen en banen, dus in het bepalen van het aantal zeildagen als team hebben we daar rekening  mee gehouden en we verwachten per jaar zo'n dertig zeildagen gezamenlijk te doen. Dat zal een mix zijn van trainingen, nationale en internationale wedstrijden. 

Voor de twee teams waar wij nu naar op zoek zijn, zijn twee goede boten beschikbaar, deze boten zijn gedurende het gehele traject in jullie eigendom. Iedereen draagt zorg voor zijn of haar eigen boot en zorgt dat deze altijd in topconditie is voor een wedstrijd of training. Naast de boot zal er ook een trailer ter beschikking worden gesteld.
We vragen van de teams wel een bijdrage voor de begeleiding door de coach.

We willen eind maart starten met zeilen en ons seizoen loopt tot eind oktober. We hebben momenteel voor dit jaar al het Europees kampioenschap eind mei in Cavalaire sur Mer (Fr.) in de planning staan en een trainingsweek in La Rochelle, de locatie van het WK, eind juli en het ONK in Medemblik in September op het programma staan.

We hebben binnenkort een gesprek met een goede bekende coach van de Vrijbuiter en zij zal hopelijk de begeleiding op zich kunnen gaan nemen gedurende dit traject.  

Wat zoeken we?
Zowel Gerben als ikzelf hebben veel ervaring in de Dart 18 en kennen de boot goed. Maar ten opzichte van de internationale top in onze klasse missen we ervaring in echte grote velden, in Nederland trekken de klasse evenementen gemiddeld 15 boten. Daarnaast willen we onze downwind snelheid verder verbeteren.
We zijn op zoek naar ervaren of talentvolle zeilers die ons hierbij kunnen helpen.
Zeilers die al in andere klassen (multihull ervaring is niet noodzakelijk) met succes veel in grote velden hebben gevaren en met hun kennis en ervaring alle vier de teams beter kunnen maken.

De Dart 18 is een lichte boot, het ideale totale gewicht voor de bemanning ligt daardoor rond de 130kg. 
Om ons doel te bereiken zullen de teams dus ook rond dit gewicht moeten zitten. Hier willen we rekening mee houden bij het samenstellen van de koppels voor de twee boten.
Voor mijn eigen zoektocht betekent het dat ik op zoek ben naar een bemanning tussen de 50-60kg. 

De volgende stap:
 Als je na het lezen van dit verhaal interesse hebt en meer wilt weten, komen we graag snel langs in Loosdrecht om meer details te delen. Vervolgens komen we in maart natuurlijk graag langs met enkele boten zodat je zelf kunt beleven wat voor mooie en uitdagende boot de Dart 18 is.

Mocht je in de tussentijd al vragen hebben dan kun je mij altijd bellen.

Ik kijk uit naar jullie reacties,

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem te Gussinklo
Haarlemmerstraat 45
Zandvoort
Tel:06-43003197
img-0880

Agenda

JUN
19
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 9 / 18

JUN
19
WAW maaltijd

Woensdag Avond Wedstrijden

De WAW maaltijd voor komende woensdag: - Quiche met spinazie, feta en walnoten geserveerd met...

JUN
23
Zondagmiddag borrel en Gamba avond

Evenement

Vanaf 15:00 inloop en borrel. . Gamba diner (met vegetarisch alternatief en alternatief voor...

JUN
26
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 10 / 18

JUL
3
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 11 / 18

 
 
Vrijwilliger VBW

Wedstrijdzeilen

Ik wil graag helpen bij Het Vrijbuiterweekend.

JUL
6
BBQ op zaterdagavond 6 juli

Wedstrijdzeilen Algemeen

JUL
6
Vrijbuiterweekend 2024

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 1 / 2

JUL
7
Vrijbuiterweekend 2024

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 2 / 2

JUL
10
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 12 / 18

AUG
14
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 13 / 18

AUG
18
Gecombineerde Wedstrijden

Wedstrijdzeilen | 13:00 | deel 4 / 6

AUG
21
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 14 / 18

AUG
28
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 15 / 18

SEP
4
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 16 / 18

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: