Clubhuis Verkleind

Wat een feest was het Vrijbuiterweekend!

Geplaatst op 10-07-2018  -  Categorie: Jeugdzeilen

Met ruim 300 ingeschreven boten waren de plassen weer even voor zeilers. Het Vrijbuiterweekend is nu al 56 keer gehouden. Het is de grootste zeilwedstrijd van de Loosdrechtse Plassen en dat is niet zo gek, want wát een feest, daar wil je bij zijn! Het vrijbuiterweekend is een grote wedstrijd: De banen zijn lang, je kunt lang niet altijd de volgende boei zien liggen en dan nog maar te zwijgen van al die ándere wedstrijdzeilers en boten.

Met 37 inschrijvingen was de Optimist de op één na grootste klasse. Dat is echt iets om trots op te zijn!

Maar vooral de zeilers kunnen trots zijn op zichzelf! Zaterdag is het geduld flink op de proef gesteld, het was een dag van wachten, keten, dansen, bubblegum en wedstrijdzeilen. Pas rond 16.30 uur klonk het eerste startschot voor de optimisten!

Zondag ging het gelukkig met de wind wat beter en was het wel mogelijk om twee wedstrijden te varen. Twee ontzettend spannende wedstrijden met de start op de derde en de finish op de eerste plas, waar soms de wind even wegviel en er een ontmoeting was met de andere klassen waardoor het begrip “vuile wind” weer een extra dimensie kreeg.

Tussendoor hebben de zeilers nog even een record gevestigd van boten-uit-het-water-plassen-eten-bidons-vullen-en-boten-weer-te-water.

Voor de sterke verhalen kun je terecht bij (hun namen staan achterop hun tanktop): Zeb, Floris, Yanne, Hidde, Sello, Teun, Bas, Lars, Annebelle, Joep, Jens, Dena, David, Ole, Tjebbe, Evi, Nienke, Gesa, Hidde, Lars, Jikke, Mees, Jara, Max, Noa, Boris of Alexander.

Van de zeilers kun je alles te weten komen van de start, de vele valse starts van de pampussen, de uitstelvlag, de goede kant kiezen, de coördinaten van de A-boei, de banenkaart en het vervelende draaiwindje op de finish waardoor het soms bijna niet lukte om over de finishlijn te zeilen.

Namens alle trainers een grote pluim! Vooral voor de Vrijbuiterweekend debutanten!

img-0489img-0483whatsapp-image-2018-07-07-at-13-10-44img-0470

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: