Clubhuis Verkleind

Vrijbuiters naar EK en WK

Geplaatst op 20-05-2022  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

u4-2022United4 Workum 14 & 15 mei 2022

Afgelopen weekend vond de United4 wedstrijd in Workum plaats op de altijd gezellige camping/haven It Soal. Voor de Optimisten stond er wat op het spel want deze United4 was de derde en laatste selectiewedstrijd van het voorjaar en na afloop zou worden bepaald wie een plek zou bemachtigen in de selecties voor de aanstaande EK en WK! Aangezien er bij De Vrijbuiter een paar zeilers hoog op de selectiestand stonden, waren de verwachtingen hoog gespannen!

Op zaterdag leek er aanvankelijk een licht, maar prima windje te staan, maar eenmaal op het water was het in het begin vooral dobberen. De eerste race werd met moeite gestart, maar door het wegvallen van de wind helaas later ook weer afgebroken. Gelukkig konden later toch nog geraced (hoewel dit woord misschien wat overdreven is) worden en zijn er 3 wedstrijden gevaren. Voor een aantal met goede resultaten, anderen hadden blijkbaar meer moeite met de condities.

Op zondag, de tweede dag, waren de condities gelukkig beter! Nog steeds geen pannen van het dak, maar genoeg wind om 4 wedstrijden te kunnen zeilen. Het werd steeds spannender; wie zou zich staande kunnen houden in het veld van ruim 130 boten en het hoofd koel kunnen houden? Tegen half vier zat het erop en kwamen de Opti’s van het water.

Aan de gezichten kon worden afgelezen hoe ze gevaren hadden: veel lachende gezichten, sommigen met twijfel en anderen iets somber. Gelukkig kon aan de twijfel snel een eind gemaakt worden, toen de selectiestand bekend gemaakt werd. Het bleek dat het Loosdrecht Talent Team  van De Vrijbuiter (LTT) het heel goed gedaan had; Nicolas Koekkoek en Jules Barnaby Lautier hadden zich voor de EK in Denemarken geplaatst en Son Weir had zich met een fraaie 3e plaats zelfs gekwalificeerd voor de WK in juli in Turkije!

Er waren zelfs nog meer Optimistleden van De Vrijbuiter uit andere teams gekwalificeerd: Max Jansen en Alexander Hartsink voor de EK en Marijn Brinkert voor de WK! We zijn uiteraard erg trots op de gekwalificeerden, maar zeker ook op de rest van de Optimisten-teams van De Vrijbuiter, waar dankzij de inzet van de fantastische trainers, bij iedereen veel vooruitgang is geboekt.

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: