Clubhuis Verkleind

Vrijbuiters in Italie

Geplaatst op 20-04-2022  -  Categorie: Jeugdzeilen

italy2Vrijbuiters in Italie

40th Lake Garda Meeting 2022 (14-17/21 april)

 

Het is zover, op naar Italie! 11 Opti’s en 2 ribs, 2 dagen rijden, 1 overnachting in München en de volgende dag aankomst in Riva del Garda.

Het is al druk op de haven, de openingsceremonie start over een uurtje. We rijden het terrein op, krijgen 45 minuten om alle boten af te laden en de ribs te water te laten. Het lukt! Omdat de rest van het team nog in het vliegtuig zit, mag Quinten de vlag dragen voor NL team.

We lopen door het centrum, een fanfare voorop en een toespraak met aandacht voor de oorlog in de Oekraïne. Het Oekraïense team is er ook, en loopt voorop. Grote vlaggen met ‘No War’ erop, ze halen zelfs het jeugdjournaal in NL.

De rest van het team vliegt op Verona en komt ‘s avonds aan bij het teamhuis in Riva. We eten pizza en de kids installeren hun spullen. Corveediensten worden per kamer verdeeld en de afwas wordt iedere dag gedaan. Grote steun en toeverlaat deze week is Eveline, zij zorgt voor het eten en kookt fantastisch. We halen samen boodschappen en zorgen voor hand en spandiensten rondom het team.

De kids kopen souvenirs, want er zijn genoeg stalletjes op het terrein van de haven. (Er lopen straks een hoop kids met Garda truien rond op Nederlandse bodem.) Op de haven is er elke dag een pasta party en er is live muziek. De sfeer zit er goed in!

De race start op donderdag, er zijn 5 vloten. 1138 inschrijvingen uit wel 35 verschillende landen. Het gaat als een geoliede machine. Iedereen gaat vlot het water op, elke dag komt rond 13u de wind (Ora) en kan er 4 dagen, volle bak, worden gevaren. Er worden de eerste 2 dagen 6 races gevaren. Aan de hand van deze uitslagen worden de fleets ingedeeld. Gold (Son), Silver (Mees, Jules, Emmanuel), Bronze (Jack, Quintin, Quinten, Joris, Tijl, Emelie), Emerald (Phileine) en Pearl fleets bekend.

In de Gold fleet krijgen de zeilers een tracker. De races van Son worden geanalyseerd en nabesproken in het huis. De rest van de fleets hebben geen tracker, dus daar elke dag even een algemene nabespreking en punten die de kids als verbeterpunt opgeven.

De laatste dag starten we vroeg. We fietsen op onze Italiaanse fietsen om 8.30u naar de haven, de windmachine staat al vol aan! Uiteindelijk staat er zoveel wind dat er maar 1 race kan worden gevaren. De organisatie maakt mooie foto’s en drone opnames, wat een geweldig zicht van bovenaf. Golven en veel wind, ze vliegen over het water!

Als kers op de taart trainen we nog 3 dagen met de Italiaanse coach van het Nationale Italiaanse zeilteam, Marcello Meringolo. Wat ging het goed deze week. De LTT Vrijbuiters hebben genoten, de schitterende omgeving, de sfeer in het team en de goede persoonlijke resultaten van de zeilers. Lachende gezichten! Veel dank aan de coaches voor deze topweek in Riva del Garda, Italië.

Ciao!!

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: