Clubhuis Verkleind

Vrijbuiters domineren podium Nieuwpoort

Geplaatst op 12-07-2021  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

podium-nieuwpoortVrijbuiter on Tour Nieuwpoort

 

Voor velen de laatste week school, sportdag, boeken inleveren... voor de meeste zeilers stond er niet veel meer op het programma. Dus werden vaders/moeders geregeld die de boeken in leverden, vriendjes die het rapport meenamen, en hup, daar ging de buitenploeg: op naar het Belgische Nieuwpoort.

En wat werden we daar allemaal blij van. niet alleen de zeilers en coaches, maar zeker ook de ouders die een paar dagen "verpllicht" meereisden. Een super strak georganiseerd evenement, waar de Belgische gemoedelijkheid voorop stond. De Vrijbuiters hadden hun kampement bij de helling opgeslagen, een enorme party tent maakte het geheel compleet. Alle weertypes kwamen voorbij, zo werden zon, regen en storm getrotseerd. Met een fantstische kok in ons midden werden de zeilers en aanhang iedere avond geheel in de watten gelegd met de verrukkelijkste pasta's. Een vijf sterrenrestaurant was er niets bij.

Ook zeiltechnisch zijn er enorme stappen gemaakt. De eerste keer op stroming, op de Noordzee. Wat een ervaring! In theorie had iedereen precies door wat de stroming zou doen, maar wat bleek het in de praktijk moeilijk. Alleen het starten de eerste dag zorgde al voor een enorme uitdaging. Alles wat je normaal op de automatische piloot deed, ging nu net even anders. 

De Vrijbuiters Max Jansen en Alexander Hartsink hadden het helemaal in de vingers, voor beiden een mooie plek op het podium. De buitenploegers vielen niet in de prijzen, maar hebben stuk voor stuk hun persoonlijke doelen gehaald. Met elkaar hebben zij genoten en prachtige herinneringen gemaakt. Wat een mooie club is het toch!

Op naar het volgende evenement.

 

nieuwpoort-haven

whatsapp-image-2021-07-10-at-14-36-00

nieuwpoort-was-uithangenstrand-nieuwpoort

 

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: