Clubhuis Verkleind

Vrijbuiter zomer met succesvolle wedstrijdkampen

Geplaatst op 15-08-2020  -  Categorie: Jeugdzeilen

In 2019 organiseerde De Vrijbuiter al een wedstrijdkamp op "groot water" in Workum. Nu veel Vrijbuiters noodgedwongen andere vakantieplannen moesten maken was het animo voor ons wedstrijdkamp er groot, sterker nog, zo groot dat we besloten er drie te organiseren.

Het eerste kamp in Workum met Optimist en Laser zeilers was regenachtig en koud, maar ook veel wind! Veel wind, groot water, hoge golven, de trainingswaarde was direct enorm. Wat ook opviel was dat de zeilers ondanks een voorseizoen "alleen" Loosdrecht zich prima konden redden onder deze omstandigheden. Kortom, we hebben een al hoog niveau verder kunnen uitbouwen!

Halverwege de vakantie ging het tweede kamp van start op sneek. Splash zeilers waren dit keer ook van de partij èn ook een aantal jonge startende wedstrijdzeilers in de Optimist. Met mooi zeilweer heeft iedereen veel geleerd!

Tja, toen kwam het afsluitende kamp, middenin de hittegolf.. heet, veel zon, weinig wind.. dat was weer hele andere koek. Maar de sfeer was top. Maarliefst 26! zeilers, allemaal met de tent, één groot kamp dat heel goed uitpakte. Ook de samenwerking met andere teams was erg goed. Onder andere met Famed en Noord hebben we veel wedstrijden kunnen trainen en het wedstrijdritme kunnen oppakken.

Als Vrijbuiter kijken we terug op een geslaagde zomer waarin veel gezeild is. Op naar het najaarseizoen met hopelijk veel wedstrijdevenementen!

photo-2020-08-13-19-02-08photo-2020-07-23-20-12-17photo-2020-07-23-10-03-00

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: