Clubhuis Verkleind

Vrijbuiter wedstrijdzeilers trappen af op OCN familiedag en bij Sprintregatta

Geplaatst op 28-03-2018  -  Categorie: Jeugdzeilen

Vrijbuiter wedstrijdzeilers trappen af op OCN familiedag en bij Sprintregatta

Dit weekend vonden de OCN familiedag op de Braassem èn de Sprintregatta bij de KWVL plaats. Na drie weekenden trainen zouden onze wedstrijdzeilers daar wel klaar voor moeten zijn. Nou ja, drie weekenden? Effectief één weekend. Het eerste weekend ging namelijk niet door omdat er simpelweg nog ijs op de plassen lag en vorig weekend moest de training op het water afgeblazen worden omdat door de windchill factor varen onverantwoord was.

Onze selectiezeilers van de buitenploeg hadden zich verzameld op de Braassem. Daar vind volgende week de Easter Regatta plaats, dus wilde iedereen graag alvast op de Braassem trainen. De OCN familiedag, met de eerste wedstrijdjes van het seizoen, was afgelopen zaterdag. Er was erg weinig wind en uiteindelijk kon er maar één wedstrijd gevaren worden. De tweede wedstrijd werd gestaakt omdat de wind volledig weg viel. Tja, één wedstrijd met weinig wind, voor de meeste zeilers niet echt de omstandigheden om een visitekaartje af te geven. Ondanks dat was de sfeer op het water en aan de wal erg goed. Ouders en zeilers konden na de winter weer uitgebreid bijpraten en voor de zeilers was er een gezamenlijk diner na afloop. Op zondag was er gelukkig wat meer wind en heeft iedereen nog even lekker kunnen trainen voor de Easter Regatta komende week.

Onze Splash en Laser zeilers èn Optimist zeilers die komend jaar Combi gaan varen hadden zich zondag verzameld bij de KWVL voor de traditionele Sprintregatta.

Er waren bij de Optimist helaas geen eigen inschrijvingen van de KWVL, dus het totale veld bestond uit zes Vrijbuiter optimisten. Tja, dan maakt de concurrentie het wel heel makkelijk om de Vrijbuiter eer hoog te houden. Tjebbe Warmerdam bleek tijdens de Sprintregatta na zes wedstrijden de snelste in de Optimist gevolgd door Nienke Warmerdam. De derde plek was voor Mees Groot Nuelend.

In de Splash werden er zeven wedstrijden gezeild. Bij de Splash B was de beker voor de eerste plek voor Vrijbuiter Benthe Weeda op de voet gevolgd door Sjoerd Nauta en Sven Veldhuizen van Het Witte Huis. In de Splash A was er een mooie tweede plek voor Meike Kirch.

2018-03-28-photo-00000186

 

Agenda

MEI
31
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 6 / 18

MEI
31
WAW maaltijd 31 mei

Woensdag Avond Wedstrijden

JUN
3
NK Vrijheid Sprint

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 1 / 2

JUN
4
NK Vrijheid Sprint

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 2 / 2

JUN
7
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 7 / 18

JUN
9
Afscheidsdiner Annemiek Beemster

Jeugdtraining

JUN
14
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 8 / 18

JUN
21
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 9 / 18

JUN
25
Gecombineerde (2 wedstrijden)

Wedstrijdzeilen | deel 3 / 6

JUN
28
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 10 / 18

JUL
1
Vrijbuiterweekend 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 1 / 2

JUL
2
Vrijbuiterweekend 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 2 / 2

JUL
5
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 11 / 18

JUL
12
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 12 / 18

AUG
16
WAW 2023

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 13 / 18

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: