Clubhuis Verkleind

Vrijbuiter on Tour: Combi Muiden

Geplaatst op 29-06-2021  -  Categorie: Algemeen
Vrijbuiter on Tour! Deze week was het Muiden

Combi Muiden! Met een beetje mazzel hebben we dan ook golven…
En we hadden mazzel! Het was een weekend voor elk wat wils! Weinig wind voor de “lichtweer-specialisten” tot een lekker windje van 17 knopen met vlagen van 21! (Deze nauwkeurige meting kan onderbouwd en bewezen worden!)
Het was weer een echt wedstrijdweekend. Twee dagen racen, lunchen op het water, lange kruisrakken, starten met de U-vlag, golven die steeds hoger werden en prachtig zeilweer! Dat we dit hadden gemist merkten we pas toen we er weer waren. Heerlijk sfeertje, zeilers vol sterke verhalen, tactische tips van de coaches en een ijsje na afloop. 

De Koninklijke in Muiden had op voorhand niet verwacht dat er zoveel zeilers stonden te popelen om weer te racen. Voor de organisatie alle hens aan dek dus, maar ondanks dat er voor de brengers (van materiaal en zeilers) behoorlijke flexibiliteit werd gevraagd verliep alles heel soepel. En eerlijk gezegd denken wij dat de zeilers het wel fijn vonden zonder ouders. 
Een paar hoogtepunten:


Phileine kreeg het twee keer voor elkaar prachtig te starten zonder een boot voor zich. En, Phileine de belofte blijft staan, heb je een OSC, dan krijg je een mars! 
Bennett zeilde voor het eerst een combi, heeft alle wedstrijden uitgezeild en is zelfs een keer 2 en een keer 3 geworden!
Loek hield ondanks de golven en de harde wind het water buiten zijn boot. Niet volgelopen, niet omgeslagen.
En eigenlijk alle zeilers die zichzelf tijdens de combi Muiden weer overtroffen hebben! 

De startgroep landelijk bij de optimisten voor alle zeilers uit de top 75 was een hoogtepunt voor de buitenploeg-meiden, Annemieke en Maurice. Want zo was het een combi met een landelijk tintje.

Komend weekend liggen de meeste zeilers aan de start van het Vrijbuiterweekend, op naar de volgende sterke verhalen!

combi-muiden

 

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: