Clubhuis Verkleind

Vrijbuiter broers op het podium bij Optispring

Geplaatst op 11-04-2018  -  Categorie: Jeugdzeilen

Vrijbuiter broers op het podium bij Optispring

Afgelopen weekend was de eerste landelijke selectiewedstrijd voor de Optimist. Op het Grevelingenmeer werd de Optispring gevaren. Zowel Hidde als Floris stonden aan het einde van het weekend op het podium. Hidde werd eerste bij de benjamins, Floris derde. Heel gaaf om twee Vrijbuiter broers op het podium te zien aan het einde van dit evenement! Hidde ging uiteindelijk met drie prijzen naar huis. Hij werd zesde in het totaalklassement èn Nederland won de landenprijs. Onder andere Hidde zijn naam zal op die landenprijs vereeuwigd worden.

De weergoden waren de Optispring met name zaterdag gunstig gestemd. Er konden bij een lekker windje vier wedstrijden gevaren worden. De zondag werd geplaagd door weinig of variabele wind. Uiteindelijk konden er nog één wedstrijd uit worden geperst.

Het mooie weer van de zaterdag zorgde ervoor dat het gehele Vrijbuiter team gezamenlijk buiten kon eten. In de tuin van een van de gehuurde huisjes werd het met meer dan 30 Vrijbuiters en kilo’s pasta nog erg gezellig tijdens dit sportieve weekend!

Van de Vrijbuiter buitenploeg ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Het lukte alle zeilers om een aantal mooie wedstrijden te varen. Met een 94e plek was Bas de snelste zeiler van de Vrijbuiter buitenploeg, ook Sello (111) zette een mooi resultaat neer ondanks het feit dat hij de zeiluren van de Easter Regatta had gemist.

Kortom, mooie progressie bij de buitenploeg. To be continued volgend weekend bij de U4 in Medemblik!

Foto's van de optispring zijn te vinden op: http://www.pbase.com/waltercarels/os18

Floris en Hidde samen op het podium

167278290-mcwymrdh-optispring2-2018104

David in aktie

167278030-bxjalea9-optispring1-2018265

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: