Clubhuis Verkleind

Sterke seizoensafsluiting Vrijbuiter in Optimist

Geplaatst op 10-10-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Afgelopen weekend was, op de Braassem, de laaste Optimist selectiewedstrijd van 2019. De Vrijbuiterbuitenploeg is met veel ambitie aan het seizoen 2019 begonnen en aan het einde van het weekend bleek dat het seizoen zelfs boven verwachting heeft uitgepakt. 

De aansluiting vinden bij de Nederlandse top, meezeilen tussen Jeugd- en Kernploeg of een van de andere succesvolle teams, dat was de doelstelling van De Vrijbuiter! Van de buitenploeg is Sello Römkens het hoogst geëindigd, Hij werd 17e Nederlander. Een geweldig resultaat! Joep Göttgens eindigde op de 35e plek en als 10e bij de Benjamins, daarmee heeft hij zich gekwalificeerd voor de OCN Jeugdploeg. Ook de andere zeilers van de buitenploeg hebben mooie vorderingen laten zien dit jaar, dus dat smaakt naar meer voor het volgende seizoen.

Door Vrijbuiters die elders trainen zijn ook weer indrukwekkende resultaten behaald: Yanne Broers werd voor het tweede jaar op rij beste Optimist zeiler van Nederland. Zeb van Dorst, Floris Schraffordt en Signe Brinkert (allen Famed) eindigde respectievelijk op de derde, vierde en tiende plek. Floris werd tevens beste Benjamin van 2019. Marijn Brinkert (Famed) eindigde op de zevende plaats bij de Benjamins.

Als je zo de balans opmaakt van een jaar zeilen zou je bijna vergeten dat er afgelopen weekend nog gezeild is ook. Leuk om te zien dat de uitslagen behoorlijk dicht in de buurt liggen van waar iedereen na een jaar zeilen staat in de selectiestand.

Uiteindelijk wordt er op dit laatste selectieweekend ook afscheid genomen van zeilers die de overstap maken, of net hebben gemaakt naar een andere klasse. Zo zullen we Yanne terug zien in de 29er, tijdens haar debuut op de Open Dutch Sailing Championships in Medemblik eind september werd ze daar direct al tweede. Sello zal na dit weekend de overstap maken naar de Laser 4.7. Hidde Schraffordt en Lars Jansen varen inmiddels al in de Laser 4.7 waar ze zich reeds hebben gekwalificeerd voor het Nationaal Training Team (NTT).

Alle andere Optimist zeilers zien we dit najaar weer terug op het water in hun opti's om zich voor te bereiden op volgend jaar!

 

Agenda

OKT
1
Gecombineerde (2 wedstrijden)

Wedstrijdzeilen | deel 6 / 6

 
 
PIP 2023

100 jaar jubileum

OKT
7
Primus Inter Pares 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 1 / 2

OKT
8
Primus Inter Pares 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 2 / 2

OKT
20
Herfstkamp optimist combi/buitenploeg

Jeugdzeilen

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: