Clubhuis Verkleind

Spannend WK Optimist voor Vrijbuiters!

Geplaatst op 01-09-2018  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

De eerste drie dagen van het 2018 Optimist World Championship zitten erop en de Vrijbuiters die deelnemen hebben mooie resultaten gevaren. 

De eerste dag was even inkomen, bij de eerste wedstrijd bleven de Vrijbuiters alledrie zo'n beetje halverwege het veld steken, maar daarna begon de vlucht naar voren.

De kwalificatiereeks van het WK Optimist is nu ten einde is en de zeilers kunnen zich opmaken voor de "Finals". De 258 deelnemers uit 58 verschillende landen worden nu op basis van hun prestaties verdeeld over een gold, silver, bronze en emerald groep. 

Voor onze Vrijbuiters betekent dat dat Zeb met een 135e plek in het algemeen klassement in de bronze fleet verder vaart, Hidde heeft met een 118e plek een plaatsje veroverd in de silver fleet. Als je nagaat dat beide zeilers nu  debuteren op een dergelijke grote wedstrijd is het ongelooflijk knap dat ze deze resultaten hebben geboekt. Dat belooft wat voor de toekomst!

De prestatie van Yanne is heel bijzonder. Zij staat 8e in het klassement en is daarmee tot dusver het beste meisje op het WK! Uiteraard vaart zij verder in de gold fleet.

Vandaag en morgen (zaterdag en zondag) wordt er teamgezeild in Cyprus. Maandag hervat het programma van het WK weer met de finals. Onze Vrijbuiters kunnen in de bronze, silver en gold fleet nog mooie resultaten neerzetten, dus het is super spannend om het WK te volgen!

Via http://2018worlds.optiworld.org/en/default/races/race kun je de uitslagen volgen of zelfs live kijken hoe de zeilers het doen via de trackers die ze meehebben.

Ook leuk om te lezen is dit persbericht naar aanleiding van het afronden van de kwalificatiereeks: http://www.fnc2018.com/optimist/qualifying-series-press-release/

 

Yanne in actie tijdens het WK

photo-2018-09-01-17-35-59

 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: