Clubhuis Verkleind

Recordaantal Vrijbuiters op Combi Vinkeveen

Geplaatst op 05-06-2018  -  Categorie: Jeugdzeilen

Recordaantal Vrijbuiters op Combi Vinkeveen

Afgelopen weekend heeft De Vrijbuiter met een recordaantal jeugdzeilers deelgenomen aan de Combi Vinkeveen. Met 30 zeilers verschenen we aan de startlijn in de verschillende Optimist klassen.

Uiteraard heeft het wat voeten in aarde om al het materiaal voor zoveel zeilers richting Vinkeveen te krijgen. De voorpret begon al op vrijdagmiddag om 15.00 uur toen verschillende ouders en een aantal zeilers verzamelden op de Vrijbuiter om elkaar te helpen met het klaarzetten van de rib's voor transport en het vastzetten van Opti's op imperialen en in Optimist-karren.

De inspanningen werden beloond met twee dagen mooi zeilweer. Door het grote aantal deelnmers waren er in alle klasse sterke velden, het was dus niet makkelijk om een prijs in de wacht te slepen. Toch is dat een aantal Vrijbuiters in de Optimist A en C wel gelukt. 

Hidde en Floris gingen met een beker voor respectievelijk de tweede en vierde plaats in de Optimist A naar huis. Joep won de originaliteitsprijs omdat hij een fotofinish in zijn voordeel trachtte te beslechten door voorin zijn boot te duiken en zijn hand voor de boeg uit te steken.

In de Optimist C waren er bekers voor Aimi, negende plaats, Cas, vijfde plaats en Lars op de vierde plaats.

Zo'n grote opkomst op één combi zal dit seizoen niet snel nog een keer lukken. Maar we hopen dat de zeilers die voor het eerst naar "buiten" zijn gegaan de smaak te pakken hebben en dat hun ouders ervaren hebben hoe gezellig zo'n buitenwedstrijd kan zijn!

 2018-06-02-photo-00000792

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: