Clubhuis Verkleind

Paasfun op de Vrijbuiter

Geplaatst op 09-04-2021  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Paasfun op de Vrijbuiter

photo-2021-04-09-21-59-26

Dat zeilen altijd een goed idee is bewijst deze tijd maar weer. Zeilen is een sport die volop beoefend kan worden! Helaas kunnen de echte wedstrijden nog niet doorgaan, maar gelukkig kan er wel getraind worden. En met een beetje creativiteit wordt er getraind om de prijzen!

Afgelopen paasweekend was zo’n weekend. De Easter Regatta werd Paasfun op de Vrijbuiter. 

De combiploeg had zaterdag een fun-programma. Behendigheid in de boot met paaseieren vangen met het hoosblik, over bakboord of over stuurboord en een “hou-hem-heel-aanlegspel” met een echt gekookt ei op de punt van de boot. 

photo-2021-04-09-21-59-49

Na de lunch kreeg de combiploeg als eerste van de Vrijbuiter, een rondleiding op de nieuwe starttoren en een uitleg van de startprocedure. Alle vlaggen werden uitgelegd, de P-vlag, de “zwemvest-verplicht-vlag” en natuurlijk de wimpel voor de “algemene terugroep”, als de zeilers iets te snel en te enthousiast starten…

Na de uitleg gingen de boten van de combiploeg snel weer te water om nog even te oefenen. 

 

Voor de optimisten-buitenploeg, de laser- en de splash-zeilers was er ook een mooi programma! Onderlinge sprint-trainingen op zaterdag en regulier wedstrijd-trainingen voor allemaal op zondag. De optimisten van coach4sailing en de KWVL trainden ook op de plas, de eerste plas kleurde dan ook weer wit van alle zeiltjes.

photo-2021-04-09-22-00-08

Leuk ook om te zien ook dat de oudere jeugdzeilers van de partij waren. In de Ynglings hebben zij drie dagen professionele training gehad waarbij het zeker op 2e paasdag hard werken was door de harde wind met hagel en sneeuwbuien. 

Het was een geslaagd paasweekend!

Agenda

OKT
1
Gecombineerde (2 wedstrijden)

Wedstrijdzeilen | deel 6 / 6

 
 
PIP 2023

100 jaar jubileum

OKT
20
Herfstkamp optimist combi/buitenploeg

Jeugdzeilen

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: