Clubhuis Verkleind

Nieuws van de havencommissie

Geplaatst op 07-02-2019  -  Categorie: Algemeen

Update vanuit de technische havencommissie

Een mooi staaltjewerk. Toepasselijker kan ik het niet benoemen.

Op 6 februari is de staalconstructie van onze nieuwe botenloods met vereende krachten en de hijskraan van Van Schie, op de palen geplaatst. Daarmee is een grote mijlpaal en het hoogste punt van de bouw bereikt. De Vrijbuiter-wimpel hangt fier in top en aan het einde van de dag was er Pannenbier voor de Havenmeesters en vrijwilligers. Proficiat met het behaalde resultaat.

Mede vanwege een goede werkvoorbereiding en strakke planning stond de staalconstructie binnen tweeënhalf uur strak op de betonnen palen. De uitlijning van de loods met de palen was perfect. Alle benodigde materialen voor de verdere afbouw zijn strak ingekocht en op tijd afgeleverd op de haven. De komende weken wordt er nog gewerkt aan de plaatsing van de dakplaten en de houten gevelafwerking. De verwachting is dat bij voldoende assistentie en geschikte weersomstandigheden, de botenloods vanaf eind maart in gebruik kan worden genomen.

De reden waarom er een nieuwe botenloods gebouwd moest worden, is niet dat de oude botenloods niet meer zou voldoen. Het oude loodsje was immers nog in redelijke staat. Het was de vervallen beschoeiing, waarin grote gaten vielen, waardoor het wegdek begon te verzakken en af te brokkelen. Deze moest direct worden vervangen, waarbij de oude botenloods moest wijken. Ja, dan moet je besluiten om zaken rigoureus aan te pakken. Vorig jaar hebben we via een commissie van gebruikers een pakket aan wensen en een nieuw ontwerp gemaakt, waarmee de vereniging nog tientallen jaren vooruit kan.

De nieuwe beschoeiing is in januari opgeleverd en is net als alle vorige nieuwe beschoeiingen van gerecycled kunststof en van een duurzame kwaliteit. Nu alles toch open moest, hebben we alle bestaande grondbekabeling in kaart gebracht en besloten om naast de beschoeiing een mantelbuis aan te leggen. Ook een zwaardere grondkabel voor de walstroomvoorzieningen is gelijktijdig aangelegd. Deze is nodig om aan de huidige wensen voor stroomgebruik van de ligplaatshouders te voldoen en de mogelijkheid te creëren om in de toekomst elektrische vaartuigen te kunnen opladen.

Zodra het bouwbudget het toelaat, zullen we het dak van de botenloods gaan voorzien van zonnepanelen, waardoor voor duurzaam varen ook duurzaam opgeladen kan worden. Ook de Vrijbuiter heeft een visie en wil meebouwen aan duurzame watersport.

De doorgang tussen de botenloods en de parkeervakken is een metertje breder gemaakt, zodat transporten richting het clubhuis en stelconplaten een makkelijke doorgang hebben. Het wegdek wordt dit seizoen nog niet vervangen. De reden hiervoor is dat de ondergrond eerst een beetje moet inklinken, voordat er nieuw afvalt overheen gelegd kan worden.

Deze route zal in de toekomst veelvuldig gebruikt gaan worden met de komst van 24 additionele parkeerplaatsen in het voormalige trailerbos. De afgelopen weken heeft Mark Kroneman met een beetje hulp van buiten het oude trailerbos gerooid. Het oogt nu allemaal wat kaal, maar uiteindelijk krijgen we straks weer nieuw fris en functioneel groen ervoor in de plaats. Hieronder het ontwerp zoals bedacht door Landschap Architecten Bureau Mien Ruys.

Als extra groene aanvulling wordt ook de achterkant van de optimistenrekken afgeschermd met een hedrahaag en worden er 4 extra wilgen (Salix Alba Chermesina) geplant. Deze soort is iets minder hoog en grof dan een gewone wilg en met prachtige oranje takken in de winter. Hij houdt heel lang zijn blad en geeft relatief weinig rommel in de zomer. Helaas moeten we nog even wachten totdat alles helemaal af en groen is. Houd u alstublieft rekening met enige overlast door de werkzaamheden tot eind maart. Parkeren tijdens de voorjaarstrainingen en het roeien tijdens de komende weekenden vergt enige medewerking en begrip.

 

P.S. Indien u uw oude parkeerpas nog niet heeft omgeruild voor een nieuwe, dan kunt u doordeweeks een afspraak maken met mevrouw Tiny van Rijn (rootnak.[antispam].@gwvdevrijbuiter.nl). Tijdens de eerste voorjaarstraining van het jeugdzeilen zijn we hiervoor ook op de haven aanwezig.

 

Met vriendelijke groet,

 

Commissaris Haven & Opstallen

Marc Fransen

f5bc13a2-008f-419d-8638-b1ac6c230cd5 

loods 2trailerbos trailerbos-2

 

 

Agenda

JUL
30
Jolly Midweek 2024

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 1 / 3

JUL
31
Jolly Midweek 2024

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 2 / 3

AUG
1
Jolly Midweek 2024

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 3 / 3

AUG
14
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 13 / 18

AUG
18
Gecombineerde Wedstrijden

Wedstrijdzeilen | 13:00 | deel 4 / 6

AUG
21
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 14 / 18

AUG
28
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 15 / 18

SEP
4
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 16 / 18

SEP
11
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 17 / 18

SEP
18
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 18 / 18

SEP
22
Gecombineerde Wedstrijden

Wedstrijdzeilen | 13:00 | deel 5 / 6

SEP
29
Gecombineerde Wedstrijden

Wedstrijdzeilen | 13:00 | deel 6 / 6

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: