Clubhuis Verkleind

Mini Vrijbuiterweekend 2019, een feest op het water!

Geplaatst op 15-07-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Al ruim 40 jaar is het mini Vrijbuiterweekend (vroeger het mini Hollandweekend) de gezelligste en leukste zeilwedstrijd voor de jeugd. En juist voor de kinderen die nog nooit eerder een wedstrijdje hebben gezeild een goed begin.

In het weekend van 13 en 14 juli hebben we met ongeveer 50 deelnemers een fantastisch zeilweekend gehad! De ervaren en gevorderde zeilers zeilden een wat grotere baan die nog best lastig was, want alles wordt gezeild op de eerste plas en de start en finish is voor de starttoren. Dat betekent dat de baan niet “standaard” is…

Ook niet standaard waren de laatste wedstrijden van de dag: zaterdag moesten de gevorderden via een bovenboei achteruit-zeilend over de finish zien te komen. Zondag was de afsluitende wedstrijd van het weekend “een speciaal bedankje voor de wedstrijdleiding” door op een originele manier om over de finish te komen.

Nou en origineel was het! Met bommetjes en salto’s uit de boot springend, zwemmend over de finish, handstand in de boot, balancerend op de rand en hangend in de mast. Diverse zeilers kregen het voor elkaar om precies op de finishlijn (expres) om te slaan en dus op zijn kop te finishen. En natuurlijk mocht je verkleed komen en met een versierde boot zeilen! We weten nu dat de optimist Orca, Orca heet omdat de eigenaar een Orca-pak heeft en dat “James Bond” echt undercover was met bloemen en flamingo’s in de spriet en er zeilde zelfs een piraat mee!

Speciale dank aan Zeb van Dorst en Bas Blokzijl die het voorvaren voor de Optimist E voor rekening namen in eigen optimist. En natuurlijk ook veel dank aan de oud-optimist- en splash-zeilers voor alle hulp! Zij zorgen ervoor dat het mini Vrijbuiterweekend de zeilwedstrijd met de grootste funfactor van Loosdrecht is en blijft!

img-1808

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: