Clubhuis Verkleind

Klein maar fijn Kampioenschap Jeugdzeilen

Geplaatst op 02-09-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Met een drukke wedstrijdkalender voor de Loosdrechtse Plassen en drukke wedstrijd agenda's voor de diverse buitenploegen is het vinden van een geschikte datum voor het traditionele Vrijbuiter Kampioenschap Jeugdzeilen een hele klus. Net als voorgaande jaren vindt het Kampioenschap plaats in het eerste weekend na de zomervakantie. Voor de regio midden zelfs nog het laatste weekend van de zomervakantie. Verder zijn veel Optimist zeilers reeds aan het trainen in Medemblik ter voorbereiding van de U4 een week later. Al met al mochten we dus best blij zijn met toch nog 31 zeilers aan de start van dit evenement. Mooi zeilweer, veel gezelligheid rondom het water, een hoop lol bij de ouderwedstrijden en een perfecte barbecue op zaterdagavond zorgden ervoor dat het toch een heel gezellig en sportief werdstrijdweekend werd!

De vijf jongste optimistzeilers startten in de Optimist D. Liz Groot Nuelend had speciaal op zaterdag hockey afgezegd omdat ze nu toch echt een keer een beker wilde winnen. Dat ze met een beker voor de derde plaats op het podium plaats mocht nemen was dan ook een mooie beloning. Loek van Hövell ging er vandoor met de beker voor de tweede plaats. Hij had evenveel punten als Liz, maar daar zat bij hem wèl een eerste plaats bij. Alle andere eerste plaatsen werden opgeëist door Nicholas Stavenuiter. Hij is dan ook de Kampioen Jeugdzeilen in de Optimist D.

In de Optimist C gingen de broers Lennart en Aernout Boeree er met de bekers vandoor voor de derde en tweede plaats. De eerste plaast was voor Dovid Viool.

In de Optimist B mag Alexander Hartsink zich kampioen noemen.

De winnaar in de Optimist A mag zich "Vrijbuiter Kampioen Jeugdzeilen 2019" in de Optimist noemen. Deze titel en de bijhorende felbegeerde wisselbeker gaan dit jaar naar Wesley Kraan. Wesley is afgelopen voorjaar met de Combi ploeg van de Vrijbuiter gaan meetrainen. Hij heeft mooi geprofiteerd van de afwezigheid van de buitenploeg om deze titel op te eisen. De buitenploeg is gewaarschuwd: De volgende zeiltalenten staan klaar om de sportieve strijd aan te gaan!

In de Splash B ging de beker voor de derde plaats naar Nienke Warmerdam. De tweede plaats was voor Annebelle van Aggele en de eerste plaats werd met afstand gewonnen door Yannick van den Akker. Grote kans dat Yannick, zoals hij nu zeilt, dit najaar promoveert naar de Splash A. Hij zal zeker volgend jaar een serieuze kanshebber zijn in de Splash A voor de titel van kampioen.

In de Splash A deed Jan Göttgens er alles aan om het zijn concurenten zo makkelijk mogelijk te maken. Vlak voor de finishlijn uit de boot vallen, cruciale tackfouten op het allerlaatste moment, het zorgde ervoor dat hij ondanks prachtig gevaren wedstrijden Mats Denijs steeds voor hem zag finishen. Doordat Mats zich voor de tweedde wedstrijddag ziek moest melden en Jan verder het hoofd koel wist te houden eindigde hij uiteindelijk toch op de eerste plaats en mag hij zich "Vrijbuiter Kampioen Jeugdzeilen 2019" in de Splash noemen.

Ook de ouderwedstrijden mogen natuurlijk niet onvermeld blijven onder de zware druk van toekijkende jeugdzeilers wist Nienke de Vos, moeder van Pip, te winnen met de Optimist. De winst in de Splash ging naar Petra Verhaar, de moeder van Jesse.

Loek, Nicholas en Liz op het Optimist D podium

photo-2019-09-01-18-20-01

Lars van der Duin, Wesley Kraan en Evi Luiks op het Optimist A podium
photo-2019-09-01-18-20-01 2

De vader van Mats neemt de honneurs waar voor de tweede plaats. Jan Göttgens en Sebastiaan schiet op plek 1 en 2

photo-2019-09-05-09-36-51

Agenda

APR
28
Gecombineerde Wedstrijden

Wedstrijdzeilen | 13:00 | deel 1 / 6

MEI
1
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 2 / 18

MEI
1
WAW maaltijd

Woensdag Avond Wedstrijden

MEI
8
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 3 / 18

MEI
9
Gecombineerde Wedstrijden

Wedstrijdzeilen | 13:00 | deel 2 / 6

MEI
15
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 4 / 18

MEI
22
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 5 / 18

MEI
29
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 6 / 18

JUN
5
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 7 / 18

JUN
12
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 8 / 18

JUN
16
Gecombineerde Wedstrijden

Wedstrijdzeilen | 13:00 | deel 3 / 6

JUN
19
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 9 / 18

JUN
26
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 10 / 18

JUL
3
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 11 / 18

JUL
10
WAW 2024

Woensdag Avond Wedstrijden | deel 12 / 18

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: