Clubhuis Verkleind

Kampioenschap Jeugdzeilen familiestrijd

Geplaatst op 19-09-2018  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Het kampioenschap jeugdzeilen op 15 en 16 september ontpopte zich in vrijwel alle deelnemende klassen in een ware familiestrijd.

Dat begon op zaterdag natuurlijk direct in de 4 mooie wedstrijden die we die dag konden varen en werd aan het einde van de middag voortgezet tijdens de ouderwedstrijd waar Jort Schraffordt dit keer de wisseltrofee in ontvangst mocht nemen in plaats van annemieke.

In de Optimist D streden zowel Alexander en Christopher Hartsink als Aernout en Lennart Boeree om het podium. Alleen Dovid Viool slaagde erin om daar nog tussen te komen. Uiteindelijk werd Alexander als kampioen in de Optimist D gekroond, bijzonder knap resultaat omdat hij de eerste twee wedstrijden niet kon meevaren. Aernout werd tweede en Christopher derde.

In de Optimist C werrd Max Jansen, die eerder dit jaar ook de Sneekweek won, kampioen. Hij bleef Lars van der Duin en Mees Groot Nuelend voor die respectievelijk tweede en derde werden.

In de Optimist B werd niet gevaren. Er waren al weinig deelnemers en toen die hoorden dat WK gangers Hidde Schraffordt en Zeb van Dorst meedongen naar de titel van Kampioen Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter stapten ze alsnog over van de B naar de A om een keer op Loosdrecht de krachten te meten met deze snelheidsduivels!

In de Optimist A probeerden de broers Hidde en Floris Schraffordt en Joep en David Göttgens elkaar de loef af te steken. Uiteindelijk werd Hidde eerste en mag hij de wisselbeker van de kampioen jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter mee naar huis nemen! Het was een nipte zegen, want zijn jongere broer Floris werd met hetzelfde aantal punten tweede. De derde plek ging naar Sello Römkens. Sello was hiermee de snelste zeiler van de Vrijbuiter buitenploeg en kreeg een speciale beker als aandenken mee naar huis, terecht, want ook in de landelijke selectie heeft Sello laten zien veel in huis te hebben.

Helaas kon om programmatechnische redenen in 2018 de Splash niet deelnemen aan het kampioenschap. We zullen dus moeten wachten tot 2019 om te zien hoe daar de onderlinge krachtverhoudingen zijn.