Clubhuis Verkleind

Kampioenschap Jeugdzeilen 2017

Geplaatst op 04-09-2017  -  Categorie: Jeugdzeilen  -  Auteur: Jeugdzeilen

Op 2 en 3 september hebben we de zomervakantie afgesloten met het Kampioenschap Jeugdzeilen. In Splash en Optimist kwamen Vrijbuiter zeilers en zeilers van Het Witte Huis tegen elkaar uit voor een sportieve strijd op het water.

Het was een strijd met licht weer. Op zaterdag konden er toch nog vier wedstrijden gevaren worden. Op zondag moesten we bij gebrek aan wind genoegen nemen met slechts twee wedstrijden..

Na een spannende strijd in de Splash B ging de derde prijs naar Sebastiaan Schiet en de tweede prijs naar Fianne van den Brule. Op de tweede dag wist Jop de Vries met een 2 en een 3 uiteindelijk toch de eerste prijs in de wacht te slepen.

In de Splash A ging de eerste prijs naar Floris Gielisse van Het Witte Huis. Wouter Krommendijk werd met 2 puntjes verschil tweede en mag zich clubkampioen van De Vrijbuiter noemen.

Bij de Optimist D werd Bertus Gerrit Dijkstra met overmacht eerste, maar de prestatie van Marie Förster die de tweede dag drie keer eerste werd mag zeker niet onvernoemd blijven.

In de Optimist C stonden Max Jansen (3e), Mees Groot Nuelend (2e) en Cas Timmermans (1e) op het podium.

In de Optimist B ging de derde prijs naar Evi Luiks van Het Witte Huis, Teun de Vries werd tweede en Kylian van de Akker nam de eerste prijs mee naar huis.

Ook een spannende strijd in de Optimist A. Mats Denijs werd derde en er was een spannende strijd om de eerste plaats. Floris Schraffordt, net over naar de A, werd tweede en Melle de Boer mag zich clubkampioen in de Optimist noemen. Saillant detail; Deze topzeilers uit de A werden wel twee keer voorbij gelopen door Nienke Warmerdam uit de B ;-)

Laten we niet de traditionele ouderwedstrijd op zaterdag vergeten. Daar wist de moeder van Cas, Truus Timmermans in de Optimist iedereen achter zich te houden. In de Splash was het een foto finish tussen Franc Schiet en Hanneke Nijenhuis. Maar uiteindelijk gaat de eeuwige roem naar Hanneke!

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: