Clubhuis Verkleind

Eindelijk mocht Combi-groen gaan racen!

Geplaatst op 15-09-2020  -  Categorie: Jeugdzeilen

Eindelijk mocht Combi-groen gaan racen!

De buitenploeg mocht het eerste weekend van september weer racen. Het tweede weekend van september mochten de combi-zeilers en dan vooral de Combi-groen-ploeg ook hun vaardigheden testen. 

Voor de Combi Groen ploeg was het een spannend weekend, want dit was voor Nicholas, Liz, Rosa, Wikke en Loek de eerste keer. En ook de eerste wedstrijd op Vinkeveen. 

Nou en dat beviel direct al goed! Het is ook helemaal niet eng!

Wat het nou zo leuk maakt is dat de beginnende wedstrijdzeilers, de combi-groen-groep, tijdens een combi heel goed begeleid worden door de organisatie. Zo is er altijd een heel duidelijk apart palaver waarin de baan, de startprocedure en de spelregels uitgelegd worden. Er is altijd een voorvaar-boot die ervoor zorgt dat je de goede kant op vaart en afgelopen weekend in Vinkeveen was ook zelfs een bezem-boot. De bezem-boot gaf je, als je het nodig had, een tip en zo werd het voor iedereen mogelijk om alle wedstrijden te finishen.

En dat lukte, en hoe! Eén wedstrijd kregen we het als vrijbuiters zelfs voor elkaar om allemaal binnen de eerste 10 te finishen! Geweldig hè? 

We vermoeden dat het komt door het – intensieve – pauzeprogramma… Want als je denkt dat zeilers in de pauze even rustig aan doen heb je het mis. Dan wordt er hard getraind: squads, planken, burpies. Een boterham met bootcamp.

Er was ooit eens een optimistzeiler die zich afvroeg of zeilen een sport is, nou wel als Ying je trainer is!

Voor wie alle verhalen wil horen: Vraag het aan Wikke, Liz, Rosa, Nicholas en Loek. Ze zijn te herkennen aan hun tanktop met hun naam erop. 

Oh ja! En de Vinkeveense plassen zijn zo helder, we konden zelfs Liz haar zwaard door het water heen zien!

img-4755

Agenda

OKT
1
Gecombineerde (2 wedstrijden)

Wedstrijdzeilen | deel 6 / 6

 
 
PIP 2023

100 jaar jubileum

OKT
7
Primus Inter Pares 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 1 / 2

OKT
8
Primus Inter Pares 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 2 / 2

OKT
20
Herfstkamp optimist combi/buitenploeg

Jeugdzeilen

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: