Clubhuis Verkleind

DYR 2018, dag 1

Geplaatst op 11-05-2018  -  Categorie: Jeugdzeilen

DYR 2018, dag 1

Op donderdag 10 mei ging Dutch Youth Regatta 2018 van start. Er was wat vertraging om administratieve redenen, maar om 12.00 kon dan eindelijk de openingsceremonie aanvangen. Snel daarna gingen de Optimisten het water op, de Optimist benjamins als laatste, gevolgd door de andere klassen.

Er stond flinke wind wat zorgde voor hoge en de voor het IJsselmeer kenmerkende korte golven. Voor de zeilers die debutreerde op een wedstrijd op het IJsselmeer was de combinatie van het enorme deelnemersveld (435 deelnemers in de Optimist) en de harde wind overdonderend. Maar ook voor de meer ervaren slectie zeilers was het lang geleden dat er met dit soort harde wind gevaren werd op hjet IJsselmeer. Kortom, iedereen moest zwaar aan de bak!

Met het oog op een mogelijk windstille vrijdag wilde de organisatie graag de drie geplande wedstrijden varen, het werd dus een lange dag. In het grote Optimisten veld bleef de vrijwel de hele Vrijbuiter ploeg overeind. Bij de benjamins werd het met de harde wind wel een beetje een slagveld en moesten veel zeilers vroegtijdig afhaken, maar niet voordat de meesten tot het uiterste geprobeerd hebben één of twee wedstrijden te volbrengen.

Uiteindelijk voer van de vrijbuitersploeg alleen Joep alle drie de wedstrijden bij de benjamins uit en werd daarmee 25e in het klassement. Floris (Famed) was de beste Vrijbuiter bij de benjamins en eindigde na de eerste dag op de derde positie met onder andere één gewonnen race.

 

In het grote Optimist veld was de internationale concurrentie moordend. Beste Vrijbuiter was Hidde (Famed) op de 58e plaats (10e Nederlander). Bas Blokzijl was de beste zeiler uit de Vrijbuiterploeg op plek 252.

Bij de Splash eindigde Gijs op de eerste plek met één gewonnen race. Barte eindigde bij de Laser Radiaal op de 15e plek.

Joep in aktie:

2018-05-10-photo-00000316

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks de harde wind toch een goede sfeer in de ploeg:

2018-05-10-photo-000003192018-05-10-photo-00000302

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: