Clubhuis Verkleind

DYR 2019 dag 1

Geplaatst op 30-05-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen

Vandaag is de Dutch Youth Regatta, oftewel de Open nederlandse Kampioenschappen voor jeugdzeilers, van start gegaan. Ook de Vrijbuiter is weer volop vertegenwoordigd met ruim 25 zeilers verdeeld over 5 verschillende klassen.

Net als vorig wordt de eerste dag van de DYR gekenmerkt door zeer stevige wind. Dit levert op het IJsselmeer hoge golven op en zorgt ervoor dat het keihard werken is. Met name voor de zeilers die in de Optimist voor het eerst op het IJsselmeer varen is het echt even aanpassen en leidde de pittige omstandigheden in een enkel geval zelfs tot zeeziekte. Voor de beginners dus een kwestie van overleven. Voor de ervaren zeilers een kans om zich te onderscheiden.

In de Optimist voer Hidde naar een vijfde plaats aan het einde van dag 1.  Yanne staat op de negende plek.Bij de Benjamins staat Marijn aan het eide van de eerste dag op de tweede plaats. Knappe resultaten dus in de Optimist waar ook de internationale concurrentie met bijna 400 deelnemers weer enorm is. Sello staat als beste zeiler uit de Vrijbuiter buitenploeg op plek 143 wat nog steeds een heel mooi resultaat is.

De grootste groep vrijbuiters zeilt in de Splash, daar eindigde Corné op een mooie 20e plek en eindigt daarmee direct achter zeilers uit de top en Talent ploeg.

Ook de 29er klasse is zeer spannend om in de gaten te houden. De DYR is voor de 29er het afsluitende evenement van de voorjaarsselectie. Als Fianne er met haar zeilmaat in slaagt het beste Nederlandse meisjesteam in de 29er te blijven dan kwalificeren zij zich voor het jeugd EK in de 29er. Aan het einde van de eerste dag moesten zij de concurrentie helaas 10 plekken voor zich dulden.

Hoe dan ook. De DYR is van start en de spanning zit er gelijk in!

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: