Clubhuis Verkleind

Afsluiting jeugdzeilseizoen 2019

Geplaatst op 13-10-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Aan een enerverend zeilseizoen is vandaag een einde gekomen. Wat is er het afgelopen seizoen weer veel gebeurd! Splash zeilers die van Splash B naar Splash A zijn gepromoveerd, beginnende Optimist zeilers die voor het eerst een wedstrijd hebben gevaren, ervaren Opti zeilers die voor het eerst het IJsselmeer opgingen om een U4 te varen en in de nederlandse Optimist top was de Vrijbuiter in 2019 wederom ruim vertegenwoordigd.

Zo'n seizoen wil je met zijn allen afsluiten en dat is dan ook uitstekend gelukt. Meer dan 60 zeilers kwamen naar de laatste training om met zijn allen gezellig af te sluiten. Splash zeilers uit binnen- en buitenploeg, Optimist zeilers uit alle ploegen tot en met Vrijbuiters uit de Famed ploeg aan toe. Een laatste rondje zeilen, bijpraten met iedereen en pannenkoeken eten, heel veel pannenkoeken! We hebben Hans niet durven vragen hoeveel hij er heeft gebakken, maar we hebben stapels voorbij zien komen en die vonden gretig aftrek bij alle Splash en Opti zeilers.

Deze afsluitende dag was vooral spannend voor de jongere Optimist zeilers die nog bezig zijn hun diploma's te verzamelen. Onder het toeziend oog van een echte examencommissie moesten ze laten zien wat ze afgelopen jaar geleerd hebben. En dat ging er serieus aan toe. De examinatoren met strenge brillen en snorren namen hun taak niet licht op. Het moet dan ook een opluchting geweest zijn ;-) dat alle leerlingen van Melle, Sophie, Joep, Nova en Siep met vlag en wimpel door het examen kwamen en met een vorderingenstaat, diploma of soms zelfs meerdere diploma's naar huis mochten! 

Kortom, seizoen 2019 was weer geslaagd. Zit het er nu dan echt op? Niet helemaal, voor de Optimist wedstrijdzeilers uit de Combi en Buitenploegen en alle Splash zeilers is er in november de najaarstraining en in het voorjaar (maart) de voorjaarstraining.

Voor de Splash staat de inschrijving inmiddels open, de inschrijving voor de optimist volgt deze week.

Dus tot bij de najaarstraining en anders, tot ziens in 2020!

photo-2019-10-13-14-50-42photo-2019-10-13-14-50-42 2photo-2019-10-13-16-28-44photo-2019-10-13-16-14-08

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: