Front slide 1

Informatie roeien

Ontstaan van deze roeitak bij de Vrijbuiter

In het voorjaar van 2013 heeft het bestuur het plan opgevat om het Pilot Gig roeien bij GWV De Vrijbuiter te introduceren. In september 2013 hebben we een proefdag roeien gehouden met steun van andere watersportverenigingen die al roeien met deze zogenaamde Pilot Gigs; de KWV Loosdrecht, De Spiegel, de Scheveningsche Roei Vereeniging, en de KZ&RV Muiden. Daarna kwam een prachtige Pilot Gig te koop in Engeland. Deze houten Pilot Gig hebben wij in november 2013 kunnen overnemen. Vanaf dat moment roeien wij op bijna elke dag van de week in de "Drechtse Schoone". Vanwege het grote succes is er een tweede boot aangeschaft : de "Frank en Vrij".  De Drechtse Schoone is een houten boot, de Frank en Vrij van polyester.

2022

Het roeien is een teamsport. We hebben 90 enthousiaste leden die aan het roeien zijn in diverse teams. Nieuwe leden worden ingepast in bestaande teams of er ontstaan nieuwe teams.

Zelf gaan roeien in een Pilot Gig? 

Roeien is een intensieve sport die je samen met 6 teamleden lekker buiten op het water uitoefent. Roeien is naast een fijne fysieke sport ook een technische sport, want de roeiechniek kent vele facetten. 

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om in een Gig te roeien? Dan bieden wij je de mogelijkheid om in een introductieles kennis te maken met het piot gig roeien. Twee keer per jaar, in maart en september, start bij voldoende deelname de roeiopleiding die bestaat uit 1x maal de kennismakingsles en 10 instructie-uren;

  1. Meld je aan voor een proefles via negnidielpoieor.[antispam].@gwvdevrijbuiter.nl
  2. Ga je na de proefles door? Aanmelden kan via het formulier  ‘Opgave Aspirant Roeilidmaatschap’, deze staat op onze website "Roeien en Kano' onder aanmelden/roeien. De kosten hiervoor bedragen EUR 102,-. te voldoen via Ideal. 
  3. Na de 10 lessen doorgaan met roeien? Dan volgt het jaarlijkse lidmaatschap.  De kosten voor de 10 lessen worden verrekend met de jaarlijkse roeibijdrage, welke onderdeel is van de algehele lidmaatschapskosten van de GWV de Vrijbuiter.

Roei Instructie - het begin 

De eerste roei instructies bestaan uit 10 keer een instructie les van een uur, op zaterdag- of zondagochtend of maandagavond.  Na de 10 lessen komt het moment om in te stromen in een bestaand roeiteam of wordt er een nieuw roeiteam gevormd. Het roeien binnen de vereniging is op te splitsen in:

Recreatief roeien

Deze teams/uren worden begeleid door een stuurman/stuurvrouw. Het gaat in deze vorm vooral om met elkaar sportief bezig zijn en de gezelligheid. Enkel- of meerdaagse roeitochten zijn mogelijk. Bijvoorbeeld op Vecht of de Hollandse IJssel.

wedstrijd roeien

Onze wedstrijdteams kennen een vaste samenstelling van heren- en damesteams. Zij volgen de wedstrijdkalender van de Dutch Pilot Gig Association DPGA. Er wordt twee maal per week getraind en aanwezigheid is belangrijk. Voor deelname aan wedstrijden wordt een kleine bijdrage per wedstrijd gevraagd. Vanzelfsprekend worden er aanvullende eisen gesteld aan de roeicapaciteiten en conditie van deze roeiers.

Roeitrainer 

Recentelijk is de RoWi (een individuele ‘roeitrainer’) in gebruik genomen. Hiermee is het mogelijk geworden om het roeien vaker door te kunnen laten gaan ook als de weersomstandigheden uitvaren niet toelaten. Er wordt dan geroeid vanaf een steiger. Tevens is het een uitstekend hulpmiddel om de roeitechniek aan te scherpen.

kano varen  

Tevens heeft GWV De Vrijbuiter sinds kort een kano discipline. Deze biedt kano- en kajak mogelijkheden die kosteloos zullen zijn voor leden die de roeibijdrage betalen.

Vragen?

Via de navolgende link is meer te lezen over onze Watersport Vereniging, onze andere activiteiten, mogelijkheden en het lidmaatschap: https://www.gwvdevrijbuiter.nl/lid-worden of mail naar: neieor.[antispam].@gwvdevrijbuiter.nl

 

impressie

14908395 1062422387207805 6331454381814103224 n
Gigs in weesp
actiefoto heren
logo-100-jaar
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: