Clubhuis Verkleind

Vrijbuiter on Tour: Zomervakantie

Geplaatst op 12-09-2021  -  Categorie: Jeugdzeilen

garda-llVRIJBUITER ON TOUR: ZOMERVAKANTIE

De zomer had een sportief tintje voor veel van de jeugdleden van De Vrijbuiter. Kosten noch moeite werden gespaard om in heerlijke oorden te varen!

Zo begon een aantal Laser zeilers met het EK in Travemunde. Daarna stond het WK Dublin op de planning, waar Hidde Schraffordt zijn mannetje stond! Hij vaarde naar een prachtige 6e plek. Ook Vrijbuiters Zeb van Dorst, Bas Blokzijl en Floris Schraffordt streden mee op het hoogste niveau in de goldfleet en eindigden als 4e, 5e en 7e Nederlanders. Wat een feest!

De Optimisten verzamelden bij het Garda meer. Zelfs als je niets met zeilen hebt, is het een prachtige plek om te vertoeven. Prachtig weer, een schitterende omgeving en heerlijk eten. De Italianen houden van vroeg starten, dus zo heb je ook als ouders nog wat aan je dag. Lekker op pad met de rest van het (niet zeilende) gezin.

En dan weer terug naar de wedstrijden, waar het uiteindelijk om ging. Het was weer even wennen, 500 boten tegelijk het water op. Wat hebben we dat gemist het afgelopen jaar. Een goede stressbestendigheidstest voor kids, ouders en coaches.....  Onder de hoede van Annemieke Beemster voer een aantal Vrijbuiters hun eerste grote internationale wedstrijd. Ieder met zijn of haar eigen doel. De dag na de wedstrijd sloot een aantal andere Vrijbuiters aan en voeren zij gezamenlijk de downwinder van Tombole naar Malcesin, alwaar de Lombardi Cup werd gevaren. De prijzen gingen aan de Vrijbuiters voorbij, maar wat een ervaring hebben zij opgedaan. 

Gelukkig maakt Annemieke alweer plannen voor volgende internationale uitjes. Zo staat in de herfst Hyeres voor de Lasers op de agenda, tussen Marseille en St Tropez. De optimisten zoeken het dan nog wat dichter bij huis en gaan naar de Grevelingen. De Benjamins kunnen lekker op de Vrijbuiter komen varen. Genoeg in het vooruitzicht dus weer.

 

garda-haven

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: