Clubhuis Verkleind

Vrijbuiter on Tour: U4 Workum

Geplaatst op 12-09-2021  -  Categorie: Jeugdzeilen

prijs-basVRIJBUITER ON TOUR : U4 WORKUM

Voor een gedegen voorbereiding is het natuurlijk altijd goed om vooraf op locatie te trainen. Wij Vrijbuiters zijn niet vies van een uitje! Dus toog de Vrijbuiter 2 weekenden achter elkaar naar Workum. Hoofdcoach Annemieke Beemster had zoals gewoonlijk een gevarieerd trainingsprogramma voorbereid. Maar nieuw dit keer was de Vrijbuiter camping! Onder strakke begeleiding van Alissa en Bolke Burnaby Lautier werd beide weekenden een prachtig tentenkamp met kookvoorziening opgezet. 

In het kader: "beter een goede buur dan een verre vriend",  sloten ook zeilers van de KWVL zich op het kampeerterrein aan. Alissa ontpopte zich tot een ware kok en draaide haar hand niet om, om voor 70 (!) personen te koken. Het werd een feestje voor alle Loosdrecht zeilers en ouders.

Voor de Lasers eindelijk de eerste wedstrijd van het jaar. En dat ging de Vrijbuiters goed af. Maar liefst 4 Vrijbuiters uit de 4.7 in de top 10! Bas Blokzijl ging er met de eerste prijs vandoor en Zeb van Dorst stond naast hem op het podium voor de 2e plaats. Vrijbuiters Floris Schraffordt en Joep Gottgens maken het lijstje compleet. In de Radiaal klasse beklom Hidde Schraffordt het podium op de 3e plaats en eindigde Lars Jansen als 8e binnen de top 10.

Bij de Optimisten was het Max Jansen die een welverdiende podium plek behaalde met een prachtige 3e plek en Marijn Brinkert die als 7e eindigde.

Alle zeilers die niet in de prijzen vielen hebben op persoonlijk vlak weer enorme stappen gemaakt. En naast alle sportieve prestaties was het gewoon een ontzettend gezellig evenement. En daar gaat het De Vrijbuiters toch ook altijd om!

Enorm veel dank weer aan alle vrijwilligers, ouders en coaches die dit evenement voor alle zeilers uit Loosdrecht mogelijk hebben gemaakt.

Op naar een sportief en gezellig najaar.

max-jansen

workum-camping 

 

 

 

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: