Clubhuis Verkleind

Vrijbuiter on Tour: Hoorn (weer)

Geplaatst op 20-09-2021  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Vrijbuiter on tour – deze week was het Hoorn (weer)

 

Afgelopen weekend toerde de Vrijbuiter-caravaan naar Hoorn. Daar werd het combi-feest gevaren, voorheen de combi-finale. Zaterdag werd een leuke clinic georganiseerd door de kern- en jeugdploeg van Optimist Club Nederland. En omdat we vrienden hebben in de jeugdploeg (Mees, Son en Alexander) was dat natuurlijk niet te missen!

Wikke sloeg zijn hockeywedstrijd ervoor over. Loek kwam zaterdag na de voetbalwedstrijd en werd door Maurice opgevangen zodat hij toch nog kon trainen op het Markermeer en aan kon haken bij de clinic. Want zondag was de wedstrijd! En dan is het belangrijk om op tijd je plekje te vinden en op de juiste plek op de lijn te blijven door te “essen” en daarna goed te starten. Nou en dat kunnen de trainers van de kernploeg wel uitleggen!

 Zondag lekker vroeg opstaan want om 8.30 uur aanwezig om op te tuigen. Om 9.00 uur tijdens het palaver voor de zeilers werden de banen uitgelegd. Wikke en Loek vatten het even samen: “Het is de Duitse baan, maar dan zonder gate.” (Een week eerder deden Loek en Wikke beiden mee aan de “pinta-opti-trophy” een Duitse wedstrijd die jaarlijks in Medemblik wordt gevaren.)

Toen het water op! Na de onvermijdelijke “Hoorn-foto”, de foto in de haven met op de achtergrond de Hoofdtoren, de goven in! Een pittig windje en lagerwal zorgde ervoor dat je direct wakker werd. Hangend en racend de dag door. Na vier wedstrijden was de strijd gestreden en werden de punten bij elkaar opgeteld.

En na heel lang wachten konden wij eindelijk juichen voor Bennett, die voor een mooie tweede plek in de optimist groen het podium op mocht!

 Pip en Ise vielen helaas niet in de prijzen, maar hadden prijs tijdens de legendarische tombola. Wikke, Siep en Loek, hebben gestreden in de optimistklasse, zij vielen niet in de prijzen, maar met een heel tof weekend en een goed verhaal rijker op naar het volgende evenement!

hoorn-combi-finale

Agenda

OKT
1
Gecombineerde (2 wedstrijden)

Wedstrijdzeilen | deel 6 / 6

 
 
PIP 2023

100 jaar jubileum

OKT
20
Herfstkamp optimist combi/buitenploeg

Jeugdzeilen

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: