Clubhuis Verkleind

Tromp Boat Races 20 en 21 oktober 2018

Geplaatst op 14-06-2018  -  Categorie: Algemeen

Hilversum, 8 juni 2018

Geachte dames en heren,

Al 33 jaar organiseert de Hilversumse Roeivereniging Cornelis Tromp in oktober de Tromp Boat Races (TBR). De wedstrijden worden geroeid op het Hilversums kanaal vanaf de Wijde Blick tot aan de roeivereniging (bij de jachthaven van de HWS De Sporthaven). In de loop der jaren is de TBR uitgegroeid van een wedstrijd met 60 roeiboten tot een evenement met meer dan 700 deelnemende boten.

Om alle deelnemers op een verantwoorde manier te laten starten is de organisatie van de TBR twee jaar geleden overgegaan van één naar twee dagen. Met deze brief willen wij u graag informeren over TBR. Het kanaal is namelijk in het wedstrijdweekend beperkt toegankelijk. De Gemeente Hilversum heeft op advies van de waterpolitie het volgende besluit genomen over de stremming van het kanaal:

·       op zaterdag 20 oktober is het kanaal toegankelijk vanaf 17.30 uur. De schutsluis Het Hemeltje zal vanaf 16 uur gebruikt kunnen worden door boten die vanaf de Vecht naar de Wijde Blick willen. De Raaisluis zal vanaf ca. 17.30 uur weer gebruikt kunnen worden.

·       op zondag 21 oktober is het kanaal vanaf 14.30 uur weer bevaarbaar. Beide sluizen zijn vanaf dat moment weer in gebruik.

Mochten er in deze tijden nog verandering komen, dan zullen die gepubliceerd worden in de vaarberichten https://vaarweginformatie.nl/fdd/main/berichtgeving/scheepvaart/gebied/result?gebied=409361).

Wij realiseren ons dat deze wedstrijden en de daarmee gepaard gaande beperkte doorvaart-mogelijkheden ongemak kunnen betekenen voor uw organisatie, uw leden en/of recreanten. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij willen u hierover vroegtijdig informeren, zodat u met de planning van uw eigen activiteiten hiermee rekening kunt houden. Wij hopen dat u uw watersporters en bezoekers hiervan op de hoogte wilt stellen. Na de zomer zullen verdere details via de regionale pers gepubliceerd worden. Wij adviseren u om de informatie op www.vaarweginformatie.nl te blijven volgen voor eventuele laatste wijzigingen.    Ook op onze website (www.trompboatraces.nl) zullen de doorvaarttijden te lezen zijn.

We nodigen u van harte uit om te komen kijken naar de Tromp Boat Races langs het kanaal of bij de finish bij de vereniging van Cornelis Tromp.

 

Agenda

SEP
25
Eindfeest Woensdagavond Wedstrijden, thema "Country & Western"

Clubhuis | 19:00 - 23:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

OKT
5
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

OKT
6
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: