Clubhuis Verkleind

SKON evenement 3 & 4 oktober

Geplaatst op 02-10-2020  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

Beste Vrijbuiter,

In mei, terwijl Nederland nog in intelligente lockdown zat, was De Vrijbuiter een van de eerste verenigingen die weer met wedstrijdzeilen aan de slag ging. We organiseerden met het Watersportverbond een succesvol test event waarbij we lieten zien de vele regels, waaronder de 1,5 meter, te kunnen toepassen. Nu het kabinet de coronamaatregelen weer aanscherpt lijken we een van de laatste wedstrijden van dit seizoen te organiseren, namelijk de SKON Sailing Tour Loosdrecht voor de Splashes.
Gelukkig kan dit evenement doorgaan binnen de huidige regels van Rijksoverheid/RIVM, Watersportverbond en NOC*NSF. Er is goed overleg tussen De Vrijbuiter en de SKON. Alle gebruikelijke (hygiëne) adviezen gelden. Zeilers met corona gerelateerde gezondheidsklachten worden niet toegelaten en blijven thuis. Alle zeilers en vrijwilligers vullen verplicht een gezondheidsverklaring in.

Daarbovenop nemen we aanvullende maatregelen:
- Het hele weekend zijn er corona-coaches aanwezig.
- Het wedstrijdterrein alleen toegankelijk voor zeilers, coaches en vrijwilligers. Ouders verlaten na het brengen van de zeilers  De Vrijbuiter weer.

- Vrijbuiter leden hebben normaal toegang tot het terrein, parkeer mogelijkheden zullen echter beperkt zijn.  
- Voor de nieuwe botenloods komt een rotonde waar zeilers hun trailers kunnen afkoppelen, ouders kunnen dan met de auto direct het terrein weer verlaten.
- Vrijwilligers bij de slagboom zullen toezien dat het verkeer niet vastloopt.
- Ieder team krijgt een eigen locatie op het terrein toegewezen en wordt geacht daar te blijven.
- Kleedkamers zijn gesloten, zeilers komen zoveel mogelijk reeds omgekleed aan.
- Mededelingenbord voor de wedstrijd wordt vervangen door een digitaal bord op Whatsapp waardoor men niet bij het clubhuis hoeft te zijn.
- Na de wedstrijden gaan de zeilers zo snel mogelijk weer naar huis.

De horeca op de Vrijbuiter is beperkt open in de vorm van een afhaalbuffet. Je kunt een bestelling doen, maar wordt daarna gelijk weer naar buiten geleid.

We realiseren ons dat dit evenement, met name als de zeilers niet op het water zijn, wat overlast kan geven op de wal voor Vrijbuiter leden.

We rekenen op jullie begrip om zo nog een sportief evenement neer te kunnen zetten.

Met sportieve groeten, mede namens de Splash Klasse Organisatie Nederland,

Het Bestuur GWV de Vrijbuiter

Agenda

JAN
30
Vaarbewijscursus 2 (GWV De Vrijbuiter) UITGESTELD

Clubhuis | 09:30 - 17:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: