Clubhuis Verkleind

RS Aero Opstagdag - 12 Okt

Geplaatst op 07-09-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen
De RS Aero-klasse zal in samenwerking met RS Sailing en Aquavitesse een RS Aero opstapdag op 12 oktober 2019 organiseren bij GWV De Vrijbuiter.
We nodigen je graag om deel te nemen aan deze opstapdag om zo kennis to maken met deze fantastische high performance eenmansboot!
 
De dag zal bestaan uit 3 sessies, waarin het mogelijk is om de RS Aero te proberen met begeleide coaching- en ondersteuningsboten.
 
Vul het formulier in om te registreren :
 
 
RS AeroCup komt naar Nederland op 14-15 September
De Internationale RS Aero klasse komt dit najaar naar Nederland met de RS AeroCup. De eerste RS AeroCup vond plaats in Barcelona International Sailing Center in 2014 en sindsdien heeft de RS AeroCup verschillende hotspots in Europa aangedaan. De Nederlandse RS Aero Class ziet dit als een mooi moment om de RS Aero klasse verder op te bouwen met een extra focus op jeugdpathway zeilen. 
 
Op 14 en 15 September zal in Bruinisse de RS AeroCup and RS Dutch Nationals plaatsvinden. Met deelnemers uit verschillende windstreken in Europa wordt dit een prachtig internationaal event. RS Sailing stelt charterboten ter beschikking voor jongeren onder 23 jaar ter bevordering van jeugddeelname. Interesse in deelname? Neem contact op met Aquavitesse (info@aquavitesse.nl) voor het reserveren van een charter boat. 
 
Focus op jeugd!
De RS Aero won de equipment selection sea-trials van World Sailing eerder dit jaar waarbij geconcludeerd werd dat de RS Aero de ‘best suited boat’ is voor de eenmansklasse in de Olympische Spelen, echter werd er uiteindelijk door de verschillende watersportverbonden gestemd voor geen verandering van de Olympische klasse. Het in samenwerking met World Sailing creëren van jeugdontwikkelingsprogramma’s is sindsdien het speerpunt van de klasse om te zorgen dat de huidige en toekomstige zeiltalenten in de ‘best suited boat’ kunnen varen.  
 
In Nederland resulteert dat in een aantal activiteiten waarbij het bouwen van de jeugdsectie van de klasse centraal staat. 
 
Jeugd Primus Inter Pares
Voor het eerst in de geschiedenis van de pretentieuze Primus Inter Pares, de race voor kampioen der kampioenen, zal er een jeugd editie plaatsvinden en wel in de RS Aero. Alle winnaars van de Nederlandse Kampioenschappen in Jeugdklassen zullen in de RS Aero strijden om de prijs der prijzen op 5 en 6 October in Loosdrecht. 
 
RS Aero Youth Worlds 2020 & 2021
De RS Aero Youth Worlds zullen plaatsvinden in Travemuende in 2020. Een event voor alle zeilers onder de 23 jaar oud. Voor 2021 ligt er een voorstel om het Jeugd WK in Nederland te laten plaats vinden tezamen met een groot aantal andere jeugdklassen op topniveau waarover binnenkort meer. 
Dit maakt dit najaar een perfect moment om op te stappen, over te stappen of de RS Aero toe te voegen aan je zeilplannen voor komende 2 jaar.  
 
Over de RS Aero
De RS Aero is de nieuwe standaard voor eenmans zeilen. De mast en giek zijn gemaakt van Carbon. De romp is een sandwichconstructie gemaakt uit een combinatie van carbon en Epoxy, hiermee is de RS Aero de lichtste boot in zijn soort. Met 30 kg rompgewicht is de boot zelfs lichter dan een Optimist! (Leg je Aero in je eentje op het dak van je auto). Het Tri-radiaal gesneden zeil wordt gehesen met 1 val en zorgt voor super vaareigenschappen bij licht weer en perfecte controle bij harde wind. De boot acceleratie bij een vlaag is fantastisch (moet je wel aan boord blijven;))
 
3 Tuigages
De filosofie bij de ontwikkeling is altijd geweest om een ultra lichte, eenvoudig maar spectaculaire boot voor iedere zeiler te maken. Voor de Aero bestaan 3 (Dacron) zeilen; de 5(m2) voor jeugd en lichte Dames, de 7 voor Dames en lichte Heren, de 9 voor 80kg+. De drie zeilen zijn te gebruiken met dezelfde romp, giek en bovenmast.
 
Voor meer informatie ga naar: https://rsaero.nl 

aero-smile-noah

Agenda

NOV
17
Najaarstraining Optimist, Splash, Laser

Jeugdzeilen Algemeen

NOV
17
Roei-bijeenkomst

Clubhuis | 15:00 - 18:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

NOV
22
Vrijwilligersavond

Clubhuis | 18:00 - 21:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

NOV
24
Najaarstraining Optimist, Splash, Laser

Jeugdzeilen Algemeen

NOV
27
Algemene Ledenvergadering

Clubhuis | 20:00 - 22:30 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

DEC
1
Sinterklaasmiddag

Clubhuis | 15:00 - 16:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

JAN
5
Nieuwjaarsreceptie

Clubhuis | 16:00 - 18:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

JAN
19
cursus Vaarbewijs I

Evenement | 09:30 - 17:00 | Sociƫteit K.W.V.L.

FEB
1
cursus Vaarbewijs II

Clubhuis | 09:30 - 17:00 | clubhuis GWV De Vrijbuiter

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: