Clubhuis Verkleind

ONK RS Aero 2021

Geplaatst op 25-09-2021  -  Categorie: Wedstrijdzeilen Algemeen

De zomer bijna voorbij, maar het weer was uitgesproken zomers. Wat een heerlijk weekend hebben wij gehad in Bruinisse. Voor het Open Nederlands Kampioenschap RS Aero zijn we met 7 deelnemende Vrijbuiters afgereisd naar Zeeland, om daar te genieten van een mooi evenement met acht races. Omdat het aantal inschrijvingen van de Aero 5 laag was, werd besloten om het hele veld in een 7 te laten varen. En met lichte wind condities was het voor de wat zwaarderen onder ons een hele opgaaf de jonkies en lichtgewichten bij te houden. Frustrerend maar ook gaaf om die jeugd op de downwind voorbij te zien zoeven.
Wat zou het tof zijn als de Aero ook bij de jeugd in NL van de grond zou komen.

picture-1

Vorig jaar deed Robert voor het eerst mee in een charter. Dit jaar was het de beurt aan Marjelle. En ook zij kan nu beamen hoe leuk en lekker de Aero vaart. Allemaal dankzij Thirza, die helaas geblesseerd is, maar wel bereid om haar boot uit te lenen.

Met een wind van meestens kracht 2 was het hard werken. Goed opletten op de shifts, oneindig stilzitten op de downwind (kramp!) en volhouden. Voor Mark en Robert tot het einde spannend wie de eerste Vrijbuiter zou worden. Marjelle voerde een mooie strijd in het middenveld met een goede progressie op de 2de dag. Pieter kon helaas alleen op de zaterdag meedoen, met toch mooie resultaten. Erikjan had zijn eigen strijd om elke race steeds meer zeilers achter zich te laten. Doutse en Vincent (die helaas op zondag moest afhaken met een blessure) in de strijd om 100+ cup.

picture-2

Wat hadden we een geluk met Thirza en de kinderen in onze eigen rescue-, coach- en lunch-RIB. Met de rollen omgedraaid, waar de kinderen nu eens aan ons konden vertellen wat we allemaal verkeerd hadden gedaan.

Binnenkort varen de jeugd toppers de PIP in de Aero. Komt dat zien. En wie weet kunnen we de Aero klasse vanuit de Vrijbuiter laten uitgroeien tot een mooie moderne klasse in Nederland. De Zweden, Duiters en Italianen zijn ons al voorgegaan. Er lonkt een mooie toekomst voor de RS Aero klasse.

Wat zou het gaaf zijn als we volgend jaar weer een aantal nieuwe Vrijbuiters op het ONK mogen verwelkomen.

 

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: