Clubhuis Verkleind

KICK Loosdrecht

Geplaatst op 01-10-2018  -  Categorie: Roeien

Kick op Loosdrecht 2018

Het jaarlijkse gig evenement bij de KWVL heeft ons dit jaar verrast met veel regen en harde wind. Met name bij de dames teams gingen in beide races de regen sluizen vol open bij de voorbereiding op de startprocedure werd kleddernat en koud aan de race begonnen. Anders dan in andere jaren werd niet het eiland Elleman gerond, maar was vanwege zeilwedstrijden op de andere plassen een uitdagend circuit uitgezet op de 1e plas met veel boeirondingen en daarmee stevige uitdagingen voor de stuurlieden. Het protest comité heeft Erwin in een bootjes simulatie haarfijn laten uitleggen hoe hij zijn boeien heeft gerond; met een grote grijns op zijn gezicht kwam hij eruit - gewonnen!!  De Kick is onderdeel van het circuit van 6 wedstrijden om het NK, wat meteen verklaard waarom er zo fanatiek wordt gestreden.

De Vrijbuiter was met twee damesteams en twee herenteams goed vertegenwoordigd in het wedstrijdveld, hoewel dit numerieke overwicht niet één op één terug te vinden is in de uitslagen. De dames 6PK hebben een knap resultaat neergezet met een 8e plaats overall met 52.28.00 min. na 2 wedstrijden van elk 4km. Het damesteam 50TG had 56.43.00 min. nodig voor deze afstanden.

De heren hebben nog wat trainingsuren te gaan om de NL top te gaan aantikken. Bij de Kick was de Bemanning de snelste van de twee teams met 47.48.00 min en gebruikten de Heeren 54.24.00 min. Beide teams eindigden daarmee echter wel achterin het klassement.

De dag is traditioneel afgerond met een voortreffelijke Indische maaltijd, waarbij de Vrijbuiters zich erg thuis voelden in de KWVL Sociëteit en de tafels aaneen schoven om als één groot team de ondanks alle nattigheid mooie wedstrijddag te vieren.

Op naar de volgende NK wedstrijd: de Amsterdam City Row op de Nieuwe Meer.

Agenda

AUG
31
Kampioenschap Jeugdzeilen

Jeugdzeilen Algemeen | GWV De Vrijbuiter

SEP
1
Kampioenschap Jeugdzeilen

Jeugdzeilen Algemeen | GWV De Vrijbuiter

SEP
6
NK Randmeer

Wedstrijdzeilen Algemeen

SEP
7
NK Randmeer

Wedstrijdzeilen Algemeen

SEP
8
NK Randmeer

Wedstrijdzeilen Algemeen

OKT
5
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

OKT
6
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: