Clubhuis Verkleind

Kaagrace

Geplaatst op 16-05-2018  -  Categorie: Roeien

20 Jaar roeiwedstrijden

Wat begon in 1999 is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging; de KAAGRACE.

Op 9 juni aanstaande wordt voor de 12e keer de KAAGRACE geroeid door roeisloepen en pilot gigs.

Evenals vorig jaar telt de door KWV De Kaag georganiseerde roeiwedstrijd mee voor het Nederlands Kampioenschap bij zowel Pilot Gigs als roeisloepen.

Vlak na de aanschaf van de eerste roeisloep door KWV De Kaag in 1998 ontstond het idee om een roeirace te organiseren voor zgn. ‘ Kromhout whalers’ ; houten sloepen van het zelfde type als de Kaag1.  Zo werd in 1999 de 1e Leidse sloepenrace georganiseerd. In de smalle route door de grachten van Leiden werd een interessante route uitgezet van 11 km met enkele lage bruggen en uitdagende keerpunten.

De wens voor groei van het evenement en toelating van deelnemers met grotere sloepen, in combinatie met de problematiek rondom het verkrijgen van vergunningen in de binnenstad van Leiden, zorgde ervoor dat in 2007 de eerste roeirace op open water werd georganiseerd; de KAAGRACE was geboren. Naast de aantrekkelijke route over de Kagerplassen en door het polderlandschap kon de organisatie toen nog een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: een ‘massastart’ met startgroepen van 10 teams tegelijk!

Evenals voorgaande jaren roeien de sloepen afstanden van 15km (dames – start 10.30u), 18km (heren – start 14.00u).

Inmiddels maken ook de Pilot gigs een belangrijk deel uit van het evenement. De dames- en heren roeien 2 wedstrijden in hun 6-riems Cornish Pilot Gigs; een over afstand van 8km en een sprintrace van 1,5 km.

Voor meer informatie: ecargaak@kwvdekaag.nl

Agenda

SEP
25
Eindfeest Woensdagavond Wedstrijden, thema "Country & Western"

Clubhuis | 19:00 - 23:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

OKT
5
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

OKT
6
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: