Clubhuis Verkleind

In memoriam Ton Fransen

Geplaatst op 31-07-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

In memoriam Ton Fransen

image002 3

Afgelopen donderdag ontvingen wij het verdrietige bericht dat Vrijbuiter Ton Fransen is overleden 

Ton is decennialang een zeer vertrouwd gezicht geweest op de haven en was met recht een Vrijbuiter in hart en nieren. De meeste Vrijbuiters kennen hem als zeer actieve vrijwilliger op de vereniging. Ton was een van de vrijwilligers die veel energie stak in het aanzicht van De Vrijbuiter. Hij maaide niet alleen het gras, maar ook de cabomba in de haven. Dat laatste deed hij met een ingenieus ontworpen en zelf gebouwde maai installatie op de werkvlet “Snip”, een schip dat er zonder zijn inspanningen 24 jaar geleden waarschijnlijk niet geweest zou zijn. Voor zaken als bouwen, lassen en de kar trekken draaide Ton zijn handen niet om.

Maar ook het beeld van Ton die in alle rust, op de “terp” voor zijn boot, zit te genieten van de haven was zeer vertrouwd. De jongste Vrijbuiters kenden hem als opa Ton, die je meenam op de grasmaaier.

Voor het vele vrijwilligerswerk dat hij in zijn leven heeft gedaan, niet alleen voor De Vrijbuiter maar bijvoorbeeld ook voor zijn werk aan het Statenjacht De Utrecht, werd Ton geëerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voor alles wat Ton voor onze vereniging heeft betekend werd hij in 2018 het eerste Lid van Verdienste van GWV De Vrijbuiter. 

Afgelopen zondag was Ton voor het laatst op De Vrijbuiter om afscheid te nemen van vrienden en van de haven. Donderdag is hij vredig aan zijn laatste reis begonnen.

Komende donderdag, 5 augustus, rond  14.00 zal Ton nog eenmaal op De Vrijbuiter zijn. We vragen leden die afscheid willen nemen om 14.30 een erehaag te vormen om hem uit te zwaaien. 

Wij wensen Sylvia, Arjen en Marc en zijn gezin veel sterkte.

Klik hier om de rouwkaart in te zien

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: