Clubhuis Verkleind

In memoriam Martin Heineke

Geplaatst op 30-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat Martin Heineke op 29 december is overleden. Met het overlijden van Martin nemen we ook afscheid van een icoon van de wedstrijdzeilsport.

Martin Heineke heeft een indrukwekkende lijst aan titels behaald op het water. Hij werd, tussen 1977 en 2014, 18 keer Nederlands Kampioen, behaalde soms meerdere kampioenstitels in verschillende klassen in één jaar en won ook vier keer de Primus Inter Pares. 

Voor De Vrijbuiter heeft Martin altijd veel betekend als wedstrijdleider en bij het opleiden van nieuwe wedstrijdleiders. Martin is heel lang, tot zijn gezondheid het niet meer toeliet, lid geweest van de wedstrijdcommissie. 

Als echte Loosdrechter was Martin niet alleen actief in de zeilsport maar ook meer dan veertig jaar ijsmeester. Voor zijn bijdrage aan de zeil én schaatssport is Martin geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Martin was ook ere-lid van de Pampus Klasse Organisatie en IJsclub De Loosdrechtse Plassen

De liefde voor het wedstrijdzeilen wist Martin ook over te brengen op zijn dochter en zoon. Ook voor vele anderen in de zeilsport is hij een bron van inspiratie geweest. 

 We wensen Dorrit, Kelly en Bob veel sterkte.

 

Agenda

OKT
1
Gecombineerde (2 wedstrijden)

Wedstrijdzeilen | deel 6 / 6

 
 
PIP 2023

100 jaar jubileum

OKT
20
Herfstkamp optimist combi/buitenploeg

Jeugdzeilen

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: