Clubhuis Verkleind

EK Optimist 2022

Geplaatst op 30-08-2022  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen
Europees Kampioenschap 2022 - Sonderborg, Denemarken
Donderdag 28 juli vertrokken zeven Optimist zeilers met coach Cecile Janmaat (OCN) en Floris van Ede als teamleider gezamenlijk in een busje naar Denemarken voor het Europees Kampioenschap. Van deze zeven zeilers waren er maar liefst vier Vrijbuiters: Jules Burnaby Lautier, Alexander Hartsink, Max Jansen en Nicholas Koekkoek.
Het team was goed voorbereid doordat ze twee weken eerder vier dagen op locatie in Sonderborg hadden getraind. Daarom was ervoor gekozen om niet te ver van tevoren voor het EK aan te komen. Na een trainingsdag op vrijdag, volgde op zaterdag de strenge meting door officials van de internationale Optimist klasse.
De boten werden op veel verschillende punten gecontroleerd en de kleinste afwijkingen van de klassenregels moesten ter plekke worden hersteld zoals zeilnummers die niet precies correct waren geplakt, plastic haakjes voor zwaarden in plaats van rvs, te oude luchtzakken, te korte sleeplijnen, uitgesleten mastringen etc. De Nederlandse zeilers kwamen vrij vlot door de meting na een aantal kleine aanpassingen. 
Zondagochtend nog even het water op om te checken of alles goed zit en daarna relaxen in het hotel of voetballen met het Portugese team. Er waren in totaal tien wedstrijden gepland verdeeld over vijf dagen. De wind was de meeste dagen matig tot krachtig en alle geplande wedstrijden konden op maandag tot en met donderdag gevaren worden. Alleen vrijdag was er te weinig wind en heeft uitsluitend de gold fleet een wedstrijd kunnen varen.
De wedstrijden waren allemaal live te volgen op internet; alle deelnemers hadden hiervoor een gps tracker mee in hun boot. Dit was erg leerzaam voor de kinderen ter evaluatie en bovendien leuk (of soms zenuwslopend) voor ouders en anderen die vanuit huis meekeken.
De week werd afgesloten met een gezellige avond, waar alle zeilers erg naar uit keken na een lange week van intensieve dagen op het water. 
foto-ek-2

Agenda

OKT
1
Gecombineerde (2 wedstrijden)

Wedstrijdzeilen | deel 6 / 6

 
 
PIP 2023

100 jaar jubileum

OKT
7
Primus Inter Pares 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 1 / 2

OKT
8
Primus Inter Pares 2023

Wedstrijdzeilen Algemeen | deel 2 / 2

OKT
20
Herfstkamp optimist combi/buitenploeg

Jeugdzeilen

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: