Clubhuis Verkleind

DYR 2022 dag 1

Geplaatst op 27-05-2022  -  Categorie: Jeugdzeilen  -  Auteur: Jeugdzeilen

DYR, dag 1

De eerste dag van de DYR zit er op. Normaal gesproken worden er op de eerste dag twee races gevaren. Gezien de stevige wind en verwachting dat het op dag 2 nog harder kan gaan waaien hebben verschillende klassen drie races gevaren. Dat maakte de eerste dag al behoorlijk uitdagend!

Hoe hebben de Vrijbuiters het gedaan deze eerste dag?

Laten we beginnen met de ILCA4, veel Vrijbuiters in de top 10! Floris Schraffordt gaat aan kop met drie eerste plekken in drie races! Enorm knap. Joep Göttgens staat derde met 13 punten. Dan is er ook nog een zesde plaats voor Jesse Bon en en een zevende plek voor Maurits Floor.

In de ILCA 6 is het beste Vrijbuiter resultaat voor Lars Jansen, hij staat zevende.

In de Optimist, na drie races, een derde plek voor Marijn Brinkert, die al een uitstekend seizoen achter de rug heeft met een kwalificatie voor het WK. Alexander Hartsink sloot de eerste dag af met een 10e plek. Bij de Optimist Benjamin een mooi resultaat voor Nicholas Koekoek: achtste na twee races. 

In de Splash Blue is onze Nederlands Kampioen van vorig jaar, Jolle Bausch, weer van de partij. Hij sloot de eerste dag na twee races af als achtste. 

De 29er heeft een groot internationaal veld met bijna 90 deelnemers. Daar vallen Yanne Broers en Yannick van den Akker op, zij staan met hun zeilmaten op respectievelijk de 15e en 16e plaats. 

Voor veel Vrijbuiters is dit hun eerste DYR. We zijn erg trots op al die zeilers die met deze harde wind en moeilijke golven één of meerdere wedstrijden hebben uitgevaren. Klasse!!

Naast dit geschreven verslag is er ook een heel leuk beeldverslag op Instagram, volg De Vrijbuiter daar ook!

Instagram: @vrijbuiter.jz

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: