Clubhuis Verkleind

De Gastronauten op bezoek bij Vikingschip

Geplaatst op 07-06-2022  -  Categorie: Roeien

De Vrijbuiters kennen allemaal het Statenjacht als regelmatige gast op de haven. Maar wist u dat Wijk bij Duurstede een echt Vikingschip heeft. Het is volgens dezelfde formule als het Statenjacht opgezet, met vrijwilligers en mensen die werkervaring op moesten doen. Het Vikingschip is 16 meter lang en weegt ruim 16 ton. Niet verwonderlijk want er liggen heel veel keien als ballast in de kiel. Ook kan er gezeild worden met een 50m2, vierkant zeil. Maar voor ons Gastronauten van belang, het schip kan geroeid worden met 10 riemen.

Op 12 mei togen 6 roeiers van de Gastronauten er heen voor een roeitochtje van 1,5 uur op de Lek. We roeiden met een mix van 4 roeiers van de club uit Wijk bij Duursteden en wij met 6 GIG-roeiers. De riemen en het roeien waren wel iets zwaarder dan we gewend zijn, maar het was te doen. Verbazingwekkend hoe snel het gelegenheidsteam elkaars ritme en slag te pakken had. Zowel wij Gastronauten als de roeiers van het Vikingschip waren enthousiast. Wij waren daar overigens om niet te gast, wel hebben we gedoneerd aan het schip. De roeiersclub moet namelijk zelf jaarlijks een stukje van de investering terugverdienen.

Het zouden de Gastronauten niet zijn als ze deze tocht niet afgesloten hadden met een heerlijke lunch bij de Graanschuur. De Graanschuur is een restaurant in een van de bijgebouwen van de bekende molen van Ruijsdael.Wij kunnen dit uitstapje van harte aanbevelen aan de roeiers van de Vrijbuiter.

TC Henk van de Hoef

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: