Clubhuis Verkleind

de 6e Jolly Midweek

Geplaatst op 09-08-2018  -  Categorie: Wedstrijdzeilen Algemeen

Verslag van "De 6eJM"

 Zeg nou eerlijk: op welk Jollenevenement leer je iets over de flora en fauna van het Naardermeer en over de werking van een eendenkooi met het spel van kooiker, het kooikerhondje en over kooiker rechten? En op welk Jollenevenement krijg je een quiz voorgeschoteld over de historie van de 12voetsjol? Juist, dat is op de Jolly Midweek en de 6eeditie daarvan werd van dinsdag 31 juli t/m donderdag 2 augustus jl. gehouden op de Loosdrechtse plassen. Het is dus net achter de rug en zie hier een verslag.

 Dit evenement, waar zowel toerzeilers, als ervaren wedstrijdzeilers aan meedoen, heeft een middag- en een avondprogramma vanaf 12 uur met een sociaal gedeelte, wat nagenoeg net zo belangrijk is als het wedstrijd gedeelte. Het gaat om het samenzijn en het delen van jollen-ervaringen. De organisatie is in handen van een comité, bestaande uit 12vtsjollenzeilers van de Gooische Watersport Vereniging ‘de Vrijbuiter’ en van de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’. De wedstrijdorganisatie is in handen van de Vrijbuiter.

 

Het zeilgedeelte werd tijdens deze editie van de Jolly Midweek ernstig verstoord door de weergoden. Op dinsdag kon er slechts 1 wedstrijd worden gezeild na uitstel i.v.m. veel te veel wind, terwijl er op woensdag- en donderdagmiddag weer te weinig wind was om überhaupt te kunnen starten. Jammer daarbij was dat er in de avonduren steeds een prachtig (zee)windje bleef staan.

 

Aan het sociale gedeelte was ook dit keer heel veel aandacht besteed. Dinsdagavond viel er veel te leren tijdens een rondvaart van Natuurmonumenten over het Naardermeer met als gids onze eigen Peter Caldenhoven van de 606 in origineel Natuurmonumenten tenue.  Woensdagavond was er na het eten een rondje met vletten en sloepen over de Loosdrechtse Plassen, met koffie en taart toe bij Patricia Scherpel (101) en Hans Resoort op de Scherpel-werf, alwaar een fantastisch in elkaar gezette ‘Kahoot’-quiz werd gehouden. Na afloop bleek Nicolette Arnoldus (340) over de meeste jollen-kennis te beschikken.

 

Op basis van het klassement na 1 wedstrijd vond helaas op de laatste dag de traditionele prijsuitreiking niet plaats: de ‘Ooievaars’ en lauwerkransen voor de winnaars in een gouden en een zilverengroep bleven in de kast voor volgend jaar. Maar ere wie ere toekomt: gezien de wedstrijdomstandigheden tijdens die ene gezeilde wedstrijd had een alternatieve prijsuitreiking niet misstaan. Het was namelijk duidelijk tweemans-weer en de meeste solozeilers zaten dan ook achter in het veld of waren bij elkaar in een jol gekropen. De 745 van Jacqueline Francoys met Huib Ozinga als gelegenheidsbemanning, lag van meet af aan in een winnende positie ruim vooraan, maar in het laatste rak voor de wind, kreeg de 845 met Fred Knittel solo twee prachtige privé windvlagen, die hem zo langs de 745 joegen. Dus Fred 1 en Jacqueline en Huib 2. Overigens, wanneer de boeien op positie hadden gelegen, had de uitslag er wellicht heel anders uit gezien, maar dat is een persoonlijke tegenslag, die uw verslaggever nog even moet verwerken.

 

Na zes succesvolle edities, ondanks deze laatste editie met een gehandicapt zeilgedeelte, heeft de Jolly Midweek met toch mooi 41 inschrijvingen – en dat midden in de zomer – zich een vast plekje in de Jollen-evenementenkalender verworven. Toch moet er altijd ruimte blijven voor een aanpassing of verandering. Zo zou het sociale gedeelte m.i. wat flexibeler inzetbaar gemaakt moeten worden, zodat indien nodig – en dat zou dit keer heel goed pakt hebben – de zeewind ‘s avonds gebruikt kan worden bij windstilte overdag.

 

Dank Jacqueline, Wim, Peter en Jacques en dank alle vrijwilligers van de Vrijbuiter.

Volgend jaar weer,

Een deelnemer (664)

 

Agenda

NOV
17
Najaarstraining Optimist, Splash, Laser

Jeugdzeilen Algemeen

NOV
17
Roei-bijeenkomst

Clubhuis | 15:00 - 18:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

NOV
22
Vrijwilligersavond

Clubhuis | 18:00 - 21:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

NOV
24
Najaarstraining Optimist, Splash, Laser

Jeugdzeilen Algemeen

NOV
27
Algemene Ledenvergadering

Clubhuis | 20:00 - 22:30 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

DEC
1
Sinterklaasmiddag

Clubhuis | 15:00 - 16:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

JAN
5
Nieuwjaarsreceptie

Clubhuis | 16:00 - 18:00 | Clubhuis GWV De Vrijbuiter

JAN
19
cursus Vaarbewijs I

Evenement | 09:30 - 17:00 | Sociƫteit K.W.V.L.

FEB
1
cursus Vaarbewijs II

Clubhuis | 09:30 - 17:00 | clubhuis GWV De Vrijbuiter

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: