Clubhuis Verkleind

Bosbaan race voor mixed GIG teams

Geplaatst op 19-07-2018  -  Categorie: Roeien

Bosbaanrace voor mixed gig teams 15 juli 2018

Windstil, 35°, met lood gevulde riemen, 13,2 km, het ontvreemde spoorstokje en een valse start.

De avonturen van het mixed team Anita, Rimke, Marjolein, Ron, Frank, Ruud en Harry.

Wie denkt dat de Bosbaan 2,2 lang is mag uitrekenen dat je na 3 x oproeien naar de start en drie races 13,2 km roeien achter de riemen hebt. De eerste kennismaking met de gig leerde ons dat we met loodzware riemen te maken hadden, ach een kleine streek van de concurrentie dachten we toen nog. De valse start bij de 1e race - 2 gigs weg, 4 bleven liggen – hebben we nog aan een gebrekkig marifoon signaal toegeschreven, maar toen na de 1e race het spoorstokje van Rimke werd ontvreemd zijn we spontaan in complot theorieën gaan denken. Alle concurrentie tegen ons Vrijbuiters!!

 We hebben teams in alle stijlen zien roeien. De Scheveningen mix voerde als altijd het veld aan, maar ook de ‘old school’ roeiers zijn nog steeds heel snel. Ook hier hebben we het bewijs gezien dat het meest ingespeelde, afgestemde, afgetrainde team wint: voor ons nog veel stappen te gaan!

In de C finale hebben we alle trucs uit de kast gehaald om in de verzengende hitte te presteren.        De dames zijn de kleedkamer ingedoken, hebben hun shirts in water gedompeld en kwamen als frisse wet T-shirt babes aan de start.

Na afloop van de races op een rijtje met de voetjes in het Bosbaan water, hebben we genoten van de overvloed aan versnaperingen en drankjes die Anita en Ron ons hebben voorgezet.

Een zeer geslaagde dag!  En oh ja, het wedstrijd resultaat. We zijn stijf laatste geworden in de C-finale. Er is voor ons nog heel veel te leren.

Agenda

AUG
31
Kampioenschap Jeugdzeilen

Jeugdzeilen Algemeen | GWV De Vrijbuiter

SEP
1
Kampioenschap Jeugdzeilen

Jeugdzeilen Algemeen | GWV De Vrijbuiter

SEP
6
NK Randmeer

Wedstrijdzeilen Algemeen

SEP
7
NK Randmeer

Wedstrijdzeilen Algemeen

SEP
8
NK Randmeer

Wedstrijdzeilen Algemeen

OKT
5
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

OKT
6
Primus Inter Pares

Wedstrijdzeilen Algemeen | 10:00

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: