Clubhuis Verkleind

Aangepaste wedstrijdkalender per 1 juli

Geplaatst op 03-07-2020  -  Categorie: Wedstrijdzeilen Algemeen

Beste Vrijbuiterleden,

Het zeilseizoen 2020 is per 1 juli van start gegaan. Nadat we in eerste instantie uit gingen van een start per 1 september, mochten we ineens toch al per 1 juli van start. De WAW (WAT) is als eerste aangepast, nadere informatie hierover vind u op de pagina WAT.

Afgelopen week hebben we overleg gehad met Het Witte Huis en de KWVL en zijn we gezamenlijk tot een wedstrijdkalender gekomen voor het seizoen 2020.

Komend weekeinde trappen we af met de jeugd die start met het Mini Vrijbuiter Weekend voor de Optimist, Splash en Laser. Een evenement georganiseerd door de Jeugdcommissie en zeer geschikt voor de beginnende wedstrijdzeiler.

Om het weer mogen wedstrijdzeilen toch een beetje te vieren wordt er op 11 & 12 juli gestreden om de Unlock Cup. Op zaterdag vanuit het Witte Huis en op zondag vanuit de KWVL, inschrijven is voor zover nu bekend niet nodig. Gewoon lekker naar de startlijn en een aantal wedstrijdjes varen. Meer info is te vinden op de website van de KWVL en HWH.

Voor de Valkenklasse organiseren we vanuit de Vrijbuiter op zondag 19 juli een serie sprintwedstrijden, inschrijven kan via de website van de VAKO.

Voor de gecombineerde is het seizoen wat te kort om een volledig programma met klassement neer te zetten. Hiermee gaan we in het seizoen 2021 weer van start. Op de voor dit seizoen geplande data zullen er wel wedstrijden worden georganiseerd, maar niet met een totaal klassement. Gewoon even lekker uitwaaien op de plas en toch een wedstrijdje varen. Hierdoor is er in augustus en september voor de plassenzeilers die niet op vakantie zijn toch nog genoeg te beleven op onze eigen plassen.

In het laatste weekeinde van september heeft de KWVL zijn traditionele houtskool cup opengesteld voor meerdere, op Loosdrecht aanwezige, klassen en zal het evenement georganiseerd worden door de 3 verenigingen gezamenlijk. Door gebruik te maken van de 3 verenigings terreinen kunnen we de deelnemers wat spreiden om toch de op dat moment mogelijk nog geldende corona maatregelen in acht te kunnen nemen.

Het zeilseizoen loopt dit jaar wat langer door en ook in oktober staat de kalender nog vol met meerdere evenementen.  Uiteraard hopen we dat we nu volgens planning alle evenementen kunnen laten doorgaan. Echter, we blijven afhankelijk van de voor ons gebied geldende maatregelen van de Veiligheidsregio en kan het zo maar zijn dat we gedurende de komende maanden toch weer wat wijzigingen moeten door voeren.

Op de website zal de kalender voor de komende periode te raadplegen zijn en zullen we met nieuwe mededelingen komen als er veranderingen plaats vinden.

De wedstrijdcommissie

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: