Clubhuis Verkleind

1e RS Aero Event bij De Vrijbuiter

Geplaatst op 12-11-2021  -  Categorie: Wedstrijdzeilen Algemeen

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst een RS Aero event gehouden op onze gezellige vereniging. Het was een zeer geslaagde samenkomst van een aantal ervaren Aero zeilers en een aantal zeilers die voor het eerst kennis konden maken met deze moderne en snelle boot. Met dank aan 5 charters die door RS Nederland en Aquavitesse zijn aangeboden.

5facedd4-adb9-4e1e-a584-dddb2844cbdfOp zaterdag hebben we getraind onder leiding van Bart de Klaver en Luuk de Wijn. De wind liet ons dit weekend zeker niet in de steek. Met vlagen van 5-6 bft en een boot die niet veel meer weegt dan een Optimist, werd er door de meesten dan ook regelmatig getest wat de watertemperatuur van de Loosdrechtse Plassen in november is. Het was voor de trainers best lastig om de groepen compact te houden, maar gelukkig hadden we een extra rescue op het water met Thirza en Dovid Viool. Na de training bleven de meesten voor een heerlijk stamppot diner verzorgd door Hans en Trudi in ons mooie clubhuis. 

Op zondag was de wind nog wat harder aangetrokken en hierdoor werd het hard werken voor de zeilers op de startlijn. Maar het was ook zeker genieten van prachtige zonnige momenten afgewisseld met een aantal korte buien en talloze regenbogen.

Onder leiding van Harry van Tol werden er toch 5 leuke korte wedstrijden gevaren. Met een olympische driehoek was de baan uitdagend en werden er op de ruime rakken hoge snelheden bereikt met af en toe ook een spannende nose dive. 
Helaas konden we door de harde wind niet alle ingeschreven deelnemers op de lijn verwelkomen en dunde het veld naarmate de dag vorderde wat uit.069954e9-23b2-450b-9ef6-f19cb84c68d0
Al met al een geslaagd weekend en hierbij de uitslag van het allereerste Aero VB Event: 

1 Saskia Arnold (Aero 5)
2 Huub de Haas (Aero 7)
3 Jan van den Brink (aero 5)

Hierbij moeten we nog even opmerken, dat de uitslag bij de prijsuitrijking helaas niet correct was waardoor Huub niet op het podium stond. Onze excuses daarvoor.

Hopelijk kunnen we dit evenement volgend jaar een vervolg geven en Huub en alle andere zeilers wederom verwelkomen om dit goed te maken.

Aan ons als organisatie zal het zeker niet liggen.

Tot slot willen we iedereen bedanken die dit evenement samen met ons hebben mogelijk gemaakt. 

a18e5b63-6e1a-4d68-b646-cabd278f7717

Hans en Trudi, voor de warme gezelligheid en het lekkere eten. Gerard en Jan in de contra, Ria, Frank, Dovid en Noa voor de talloze rescue missies, Anna en Peter op het startschip. 

En natuurlijk Harry die de wedstrijden weer perfect had georganiseerd!

Wordt vervolgd,

Thirza Viool, Mark Cole, Arwin Bos
en Robert Moorman

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: