Logo GWV De Vrijbuter

JeugdNieuw2

Informatie Jeugdzeilen

Altijd al een keer kapitein van je eigen boot willen zijn?

Leren zeilen op zeilkamp, maar wil je graag meer?

Zeilen je ouders maar mag je zelf nog niet aan het roer staan?

Je kunt ieder weekend voetballen, maar kun je ook ieder weekend zeilen?

Wist je dat een Optimist geen beginnersboot is maar een serieuze wedstrijdklasse?

 

Kom zeilen bij De Vrijbuiter!

De Vrijbuiter heeft een super leuk trainingsprogramma voor de Optimist of Splash.
Bij De Vrijbuiter kun je Optimist zeilen vanaf het jaar waarin je acht wordt en je kunt Optimist blijven zeilen tot je uit de Optimist bent gegroeid en dan overstappen naar de grotere Splash.
Van voor- tot najaar zitten we heel veel zondagen op het water. Heel handig die zondagen, want zo kun je ook sporten blijven beoefenen waarvan de wedstrijden meestal op zaterdag zijn.
Met Pinksteren organiseren we ons befaamde “Optikamp”, drie dagen intensief zeilen aan het begin van het seizoen en heel veel gezelligheid!
Ook organiseert De Vrijbuiter tweemaal per jaar jeugdwedstrijden waarin je ervaring kan opdoen met wedstrijdzeilen. En als wedstrijdzeilen je wel bevalt kun je doorstromen in ons wedstrijd trainingsprogramma.

Kortom, De Vrijbuiter heeft kinderen die regelmatig willen zeilen heel wat te bieden! Kom een keer langs en bekijk ons verenigingsterrein en clubhuis, prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen. Kijk op www.gwvdevrijbuiter.nl waar je je kunt aanmelden als lid van De Vrijbuiter. Of lees nog even verder om wat meer te weten te komen over het jeugdzeilen bij De Vrijbuiter.

Zeilervaring

Bij De Vrijbuiter leer je in verenigingsverband goed zeilen met de mogelijkheid om ook wedstrijden te gaan zeilen. Iedereen die al wat zeilervaring heeft opgedaan in een eenpersoons zwaardboot, bijvoorbeeld een week zeilkamp in de zomervakantie kan zich aanmelden om te komen zeilen bij De Vrijbuiter.

Kun je nog niet zeilen, maar wil je wel van zeilen jouw sport maken? Dan kunnen we in samenwerking met Zeilschool De Vuurtoren op Loosdrecht een programma aanbieden waardoor je gedurende het seizoen instroomt bij De Vrijbuiter en misschien voor de zomervakantie al je eerste echte zeilwedstrijd vaart!

 Heb je zelf nog geen bootje, maar zou je het wel leuk vinden om toch al mee te doen? Informeer bij de Commissie Jeugdzeilen of er een huur bootje beschikbaar is.

Jeugdzeilseizoen en zeiltraining

Het jeugdzeilseizoen begint half april en eindigt begin oktober met de uitreiking van de zeildiploma’s.

Er wordt met uitzondering van de zomervakantie iedere zondag getraind.
De trainingen beginnen zondagochtend om ca 9.30. Er wordt altijd gezamenlijk geluncht op een eiland of op de haven.  Voor de jonge beginnende zeilers is er altijd tijd voor een spelletje op de wal en op het water. Na de lunch ga je met je team een wedstrijdje doen of een leuk toertochtje over de plas maken. De training is om 15.30 afgelopen. 

Wedstrijdzeilen

Zeilen als wedstrijdsport? Lijkt jou dat wat? Bij De Vrijbuiter kun je op een makkelijke manier erachter komen of wedstrijdzeilen iets voor jou is. Er worden veel wedstrijden georganiseerd voor Optimist en Splash op de Loosdrechtse Plassen en er wordt rekening gehouden met zowel beginners als gevorderden.
Enthousiast en wil je meer? Dan kun je, helemaal begeleid door De Vrijbuiter, regionale competitie varen in de “Combi Amsterdam”. Als je echt de smaak te pakken hebt is het ook mogelijk mee te varen in de landelijke competitie. Kortom, je kunt je talent bij De Vrijbuiter helemaal ontwikkelen

Optimist, Splash of Laser?

Bij De Vrijbuiter zeil je in je eigen Optimist of Splash.
In beide boten kun je prima leren zeilen, maar ook wedstrijdzeilen op hoog niveau!
De Optimist kun je zeilen tot je 15e of tot je uit de boot groeit. De Optimist is beslist geen “beginnersboot”. Sterker nog, de Optimist is internationaal de grootste wedstrijdklasse!
De Splash is speciaal ontworpen voor jonge zeilers van 13 t/m 19 jaar. De Splash is niet alleen snel maar ook makkelijk hanteerbaar en al meer dan 25 jaar een beproefd concept. Daarnaast is deze moderne zeilboot precies afgestemd op het lichaam van jonge mensen. De Splash zeilt niet alleen spectaculair omdat deze al planeert bij windkracht 3, maar biedt ook geweldige trimmogelijkheden.

Sinds 2019 biedt De Vrijbuiter ook Laser training aan. Veel Optimist zeilers maken de overstap naar de Laser.

Kortom, alles kan op De Vrijbuiter

Wat kost jeugdzeilen bij de Vrijbuiter?

Jeugdzeilen bij De Vrijbuiter begint natuurlijk met een lidmaatschap, meer informatie daarover vind je hier: www.gwvdevrijbuiter.nl/lid-worden.

De kosten van het stallen van je Optimist gedurende het zomerseizoen is €103,50 (2024).

Dan rekenen we een trainingsbijdrage. We houden verschillende tarieven aan voor alleen trainen of ook wedstrijdzeilen:

Tarieven jeugdzeilen 2021

Optimist:
Trainen op Loosdrecht: €130,-
Trainen + deelname wedstrijden in Combi C: €215,-

Buitenploeg: Losse training: ca €30,00

Splash:
Trainen op Loosdrecht: €130.-

Laser:

Losse training ca €30,00

Voor de Optimist biedt De Vrijbuiter ook een intensief pakket aan waarmee buitenploeg zeilers zich nog beter kunnen voorbereiden op landelijke wedstrijden. Informatie over deze paketten en tarieven is te verkrijgen bij de Commissie Jeugdzeilen. Zeilers die incidenteel een onderdeel van het intensieve pakket willen meevaren betalen €35,- per dag.

Voor deelname aan de DYR bieden we het 'DYR pakket' aan: 2 dagen trainen op Workum in het weekend voor de DYR en begeleiding tijdens de DYR. Verdere informatie hierover volgt wanneer er meer duidelijk is vanuit de OCN 

Overige kosten gedurende het seizoen zijn circa €140,- voor het Optikamp en inschrijfgeld voor de diverse wedstrijdevenementen. Dit inschrijfgeld varieert tussen de €20,- en €30,- voor regionale wedstrijden. Landelijke wedstrijden voor ervaren zeilers hanteren hogere tarieven die kunnen oplopen tot €150 voor vierdaagse landelijke wedstrijdevenementen als Easter Regatta en Dutch Youth Regatta (DYR, het open Nederlandse jeugdkampioenschap).

Enthousiast en nog meer vragen?

We hopen dat je zo wat meer te weten bent gekomen over het jeugdzeilen bij De Vrijbuiter. Heb je nog meer vragen? Neem dan gerust contact op met de Commissie Jeugdzeilen via neliezdguej.[antispam].@gwvdevrijbuiter.nl.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: