____________________________________________

Nieuws/Mededelingen

____________________________________________

 

statenjacht  

 • Op 26 en 27 april brengt het Statenjacht "De Utrecht" een bezoek aan de Vrijbuiter.

  Op zondag de 27e nodigt de bemanning u uit voor een unieke zeiltocht op de Loosdrechtse Plassen, start om 13.00 uur

   

  Heeft u hiervoor interesse, graag aanmelden bij Ria Moorman, evenementen.[antispam].@gwvdevrijbuiter.nl met vermelding van naam en aantal personen.

De lente blijft echt: De Vrijbuitereend zit weer in het zonnetje op haar eieren. (dank je wel Helene van Schaik voor de mooie foto!)

 

20140329_102857 

 

 • Onder grote belangstelling is met het hijsen van de Vrijbuitervlag ons watersportseizoen weer geopend!

1  2 

 

3 

 

 • Teken de petitie 'Red de Watersport'
  Een titel gekozen met gevoel voor drama. Maar, door overdracht van taken van Rijk naar Provincies lopen we het gevaar dat onderhoud en beheer van ons vaarwater veel minder gaat worden. Vul daarom de petitie in. Lees meer.....
 •  Waternet is van plan om in 2014 op 6 verschillende locaties in de Loosdrechtse Plassen natuurvriendelijke oevers aan te leggen. Het gaat om oevers rond eiland de Hoek, Robinson Crusoë, ’t Bijltje, Geitenkaai, Markus Pos en Eiland Meent. Klik hier voor nadere info.

 • Vrijbuiter Jaarboek. Zoals in de laatste Algemene Ledenvergadering aan de leden voorgesteld en geaccepteerd zal er aan het einde van dit jaar een Vrijbuiter Jaarboek gemaakt worden ter vervanging van het oude, vertrouwde Geusje. Heb je foto's, krantenartikelen, uitslagen, interviews, speciale momenten etc. stuur dit,  tezamen met een leuke verslaglegging  op naar secretaris.[antispam].@gwvdevrijbuiter.nl. Hoe meer informatie hoe beter!
 • Mededelingen doorvaart over de Vecht:
  De brug over het Amsterdam-Rijn kanaal in de N201 wordt het laatste weekend van juni eruit gevaren en een nieuwe er in geplaatst. Hij is dan gesloten voor alle verkeer.
  Kijk voor meer projectinformatie op: www.schiphol-amsterdam-almere.nl
   
 • image001In 2014 bestaat de 12-voets jol zeilklasse 100 jaar! Om dat te vieren is er een jubileum postzegel uitgebracht, die door iedereen is te bestellen. Klik hier.

___________________________________________ 

Haven 

___________________________________________ 

 • Winter 2013/2014 werkzaamheden:
  Er is hard gewerkt aan vernieuwing van de beschoeiing van de Dam. Deze is nu deels vervangen met kunststof delen waarvan we hopen dat die veel langer meegaan. Bij het slopen van de oude delen bleek dat op vrij geringe diepte allerlei puin en beton lag. Dat is eruit gehaald, waardoor de nieuwe beschoeiing veel dieper kon worden geslagen. Tevens is de dam, in de loop der jaren hol geworden, waar nodig opgehoogd met grond gebaggerd uit onze eigen haven.

 

Klik op de foto voor een overzicht van de werkzaamheden 

   De elektrakabel die ons clubhuis van stroom voorziet was beschadigd en is vervangen. Dus is er 280 meter kabel in de gegraven sleuf gelegd. Hier hebben onze vrijwilligers hard aan meegewerkt. Naast de kabel is nu ook een buis in de grond gegaan, zodat bij problemen in de (hopelijk verre) toekomst makkelijker een nieuwe kabel kan worden gelegd. Een stevige onvoorziene extra kostenpost! Uw penningmeester had dus een paar forse nota's te voldoen. Uiteraard is het werk op de gevoelige sensor vastgelegd.

  _____________________________________________ 

  Bestuur 

  ___________________________________________ 

  • Tijdens de ledenvergadering van 27 maart jl zijn er met het goedkeuren van de concept reglementen een tweetal belangrijke besluiten genomen.      
   • De Vrijbuiter Roeiafdeling is officieel vastgelegd
   • het Huishoudelijk Reglement en Het Geusje zal voortaan verschijnen als een Jaarboek.
   • Er zijn door bestuursleden en de sponsoring commissie maar liefst acht informatieve presentaties gegeven. Je kunt ze terugzien of alsnog bekijken via de besloten pagina's onder bestuur/secretariaat/ledenvergadering. De notulen van de vergadering zullen gepubliceerd worden op deze besloten pagina zodra ze beschikbaar zijn.
   • Aan het einde van de vergadering hebben de leden Karel de Boer en Hans van Eijk herkozen als bestuurslid, en Kees Meeus verkozen tot nieuwe voorzitter van onze club. Klik hier voor de foto's van de vergadering. O.a. foto's van het afscheid van onze voorzitter Fred Dankers en van de nieuwe voorzitter: Kees Meeus.
  • Op de besloten pagina’s onder bestuur/secretariaat staat de nieuwe lijst van aspirant leden per 15-04-2014.
  • Op de besloten pagina's onder secretariaat/bestuur staat het nieuwe overzicht van de leden per 1-1-2014 (link alleen voor leden met login).

  ____________________________________________ 

  Roeien ____________________________________________   

   

  (klik op deze foto voor een fotoverslag van deze dag)
   

   

  • Het hoofdmenu van onze website is uitgebreid met informatie over het roeien bij De Vrijbuiter! klik hier voor een directe link.

  ___________________________________________ 

  Jeugdzeilen 

  ___________________________________________ 

  Tijdens de sprintregatta zijn foto's en een filmpje gemaakt. Kijk hier voor de link naar de foto's en het filmpje en de uitslagen! ...en nog een leuk artikel over dit evenement in de pers! 

   

  Inschrijven jeugdzeilen 2014. 

   

  Promofilm Jeugdzeilen bij de Vrijbuiter 

   

     

   

  ___________________________________________ 

  Wal en Water (evenementen) 

  __________________________________________ 

  Kijk rechts op deze pagina in de kalender voor alle activiteiten.

   


  ___________________________________________ 

  Wedstrijdcommissie 

  ___________________________________________ 

  •  Onlangs is er in ons clubhuis een bijeenkomt geweest voor alle leden die ons graag willen helpen bij onze zeilwedstrijden. Of je nu zelf kinderen hebt zeilen, je graag met mensen om gaat en een leuke dag op en/of aan het water doorbrengt, het (wedstrijd)zeilen een warm hart toedraagt...het maakt niet uit welke reden je hebt...vrijwilliger zijn bij de Vrijbuiter is echt super leuk, leerzaam en gezellig.
   Klik hier voor de presentatie die alles uitlegt.

   

   

   

   

   

   

   

   Activiteiten komende periode 

  april

  zaterdag 26 april en 

  zondag 27 april 

  PIP Zeilwedstrijden

   

   

  zaterdag 26 april en 

  zondag 27 april 

  Bezoek Statenjacht 

  mei

  6- 9 juni 2014
  Optikamp

   

  21-22 juni 2014
  Mini Holland Weekend
  5-6 juli 2014
  Vrijbuiterweekend
  12-14 augustus 2014
  Jollyweekend

   

  30 - 31 augustus 2014
  Kampioenschap jeugdzelen

  september

  5 -6 september 2014
  NK Randmeer


  Inloggen

   


    


  webmaster

   

  Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.